Siirry sisältöön

Metsästäjävakuutus

Metsästäjävakuutuksen hankkiminen ja voimassapitäminen on yksi Suomen riistakeskuksen julkisista hallintotehtävistä. Vakuutus pitää sisällään metsästäjien ryhmävakuutuksen. Vakuutussopimus on tehty LähiTapiolan kanssa.

Metsästäjävakuutus sisältyy metsästyskortin hintaan ja vakuutettuina ovat kaikki kortin lunastaneet henkilöt.

Vakuutusnumero: 312-0042105-H

Vahingon tapahduttua ottakaa välittömästi yhteyttä LähiTapiolan korvauspalveluun:

Vastuu- ja koiravahingot
  • puh. 09 453 4150
  • Mainitse puhelimessa vakuutusnumero 312-0042105-H
  • Suurasiakkaiden vastuukorvaukset ja koiravahingot suurasiakkaidenoma@lahitapiola.fi
Metsästäjän ja toimitsijan tapaturmavahingot
  • puh. 09 453 3666
  • Mainitse puhelimessa vakuutusnumero 353-4344930-S
  • Yritysten henkilökorvaukset: yritysten.henkilovahingot@lahitapiola.fi

Tapaturmista vahinkoilmoituksen voi tehdä myös verkossa: www.lahitapiola.fi/yritys/hae-korvausta
Henkilövahinko -> Vapaa-ajalla sattunut tapaturma -> Yrityksen ottama yksityistapaturmavakuutus

Ennen lopullista korvauspäätöstä LähiTapiolalle tulee toimittaa kopio metsästyskortista joko sähköpostilla tai verkkolomakkeen kautta.
Yritysten henkilökorvaukset: yritysten.henkilovahingot@lahitapiola.fi
Vastuukorvaukset ja koiravahingot: suurasiakkaidenoma@lahitapiola.fi

Metsästäjän vastuuvakuutus

Metsästäjän vastuuvakuutuksesta korvataan metsästyksen yhteydessä vakuutusehdoissa määritellyllä aseella toiselle henkilölle aiheutetut henkilövahingot. Vakuutus kattaa myös rauhoittamattomien eläinten pyynnin tai tappamisen tai haitallisten vieraslajien poistamisen yhteydessä aiheutuneet vahingot. Vakuutus kattaa lisäksi vakuutetun henkilön ampuma-aseella toiselle aiheuttamat henkilövahingot, jotka ovat syntyneet poliisin tai hätäkeskuksen toimeksiannosta tapahtuvassa, organisoidussa eläimen jäljitys-, karkotus- tai lopettamistehtävässä. Tämä koskee myös Suomen riistakeskuksen tekemiä eläinten karkottamispäätöksiä.

Metsästäjän yksityistapaturmavakuutus

Metsästäjän yksityistapaturmavakuutuksesta puolestaan korvataan tapaturmavahingot, jotka vakuutettu aiheuttaa itselleen metsästyksen yhteydessä. Korvattavia vahinkoja ovat sellaiset, jotka johtuvat ampuma-aseen laukeamisesta tai räjähtämisestä sekä jousiaseen osalta myös sen rikkoontumisesta. Vakuutus kattaa myös rauhoittamattomien eläinten pyynnin tai tappamisen tai haitallisten vieraslajien poistamisen yhteydessä aiheutuneet vahingot. Vakuutus kattaa lisäksi henkilölle aiheutuneet tapaturmavahingot, jotka ovat syntyneet poliisin tai hätäkeskuksen toimeksiannosta tapahtuvassa, organisoidussa suurriistavirka-aputehtävässä (SRVA-toiminta). Tämä koskee myös Suomen riistakeskuksen tekemiä karkottamispäätöksiä.

Toimitsijan yksityistapaturmavakuutus

Toimitsijan yksityistapaturmavakuutuksesta korvataan tapaturmavahinkoja, jotka aiheutuvat toimitsijoina kilpailuissa ja ampumaharjoitteluissa sekä niiden valmistelu- ja huoltotöiden aikana toimiville itselleen.

Metsästyskoiran tapaturmavakuutus

Metsästyskoiran tapaturmavakuutus antaa turvaa vakuutetun tai tämän kanssa samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen omistamalle metsästyskoiralle poliisin tai hätäkeskuksen toimeksiannosta tapahtuvassa suurriistavirka-aputehtävissä tapahtuvien vahinkojen varalta. Tämä koskee myös Suomen riistakeskuksen tekemiä eläinten karkottamispäätöksiä.

Metsastajävakuutuksen ehdot 1.8.2020 alkaen

Versicherungsschein, metsästysvakuutustodistus saksaksi (1.8.2020-31.7.2021)

Certificate of insurance, metsästysvakuutustodistus englanniksi(1.8.2020-31.7.2021)