Siirry sisältöön

Moottoriajoneuvon käyttö liikuntarajoitteisena

Hae lupaa Oma riista -palvelussa:

Metsästäjä ajamassa mönkijällä. Vieressä on Oma riista -logo sekä pyörätuoli-merkki. Teksti: Moottoriajoneuvon käyttö liikuntarajoitteisena

Metsästyslain 41 §:n 3 momentissa tarkoitettu poikkeuslupa metsästyslain 32 §:n 2 momentissa kiellettyyn moottorikäyttöisen ajoneuvon käyttöön ja 35 §:n 3 momentissa kiellettyyn metsästysaseen kuljettamiseen moottorikäyttöisellä ajoneuvolla maastossa voidaan myöntää sille, joka esittää luotettavan lääketieteellisen selvityksen liikuntarajoitteisuudestaan ja siitä, että hän pystyy metsästämään metsästyslain 20 §:n 3 momentissa säädetyllä tavalla eli aiheuttamatta vaaraa tai vahinkoa ihmiselle tai toisen omaisuudelle.

Lupa voidaan myöntää silloin, kun kyseessä on pysyvä tai pitkäaikainen vakava liikuntarajoite. Tällaisia ovat esimerkiksi alaraajojen halvaukset tai vastaavat vammat tai sairaudet, jotka estävät tai voimakkaasti rajoittavat liikkumista ilman apuvälineitä. Ensisijaisesti liikuntarajoitteet tulee ottaa huomioon metsästysjärjestelyissä esimerkiksi passipaikan valinnassa.

Jos luvan hakeminen Oma riista -palvelussa ei ole mahdollista, lupaa voi hakea myös lomakkeella:

Poikkeusluvan hakemuslomake 41 § 3 mom. (doc)

Poikkeusluvan hakemuslomake 41 § 3 mom. (pdf)

Lupamaksut

Lupapäätösten hinnat