Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.riista.fiSivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään julkisten verkkopalvelujen olevan saavutettavia. 

Seloste on laadittu/päivitetty 25.9.2023Päivitämme selostetta sitä mukaa, kun korjaamme puutteita. 

Verkkosivuston saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaVincit Oy. 

Saavutettavuuteen liittyvistä puutteista voi antaa palautetta verkkolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen tiedote@riista.fi  

Digipalvelun saavutettavuuden tila 

Täyttää saavutettavuusvaatimukset pääosin. 

Ei saavutettava sisältö 

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen, joten käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin saavutettavuusongelmia. Seuraavana on luettelo ongelmista, jotka ovat tiedossamme. Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ilmoitathan siitä meille. 

  • Liitetiedostoista (esimerkiksi pdf, docodt) kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja ovat osa ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoista, joita ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi. Kun tiedostoja päivitetään, niistä pyritään tekemään saavutettavia. 
  • Arkistoidut sisällöt, kuten tiedotteet, blogikirjoitukset sekä tilasto- ja tutkimustiedot. Saavutettavuusvaatimukset eivät koske ennen 23.9.2019 arkistoituja sisältöjä. 
  • Kartat, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön eivät ole saavutettavia. Kyseiset kartat eivät kuulu saavutettavuus-lainsäädännön piiriin. 
  • Äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 eivät kuulu lainsäädännön piiriinHirvitalousaluetoiminnan kehittäminen -hankkeen Sorkkia ja sarvia -podcast ei ole saavutettava tämänkään ajankohdan jälkeenKyseisen sisällön osalta vetoamme kohtuuttomaan rasitteeseen. 
  • Sivustolta linkitetään Suomeriistakeskuksen hallinnoimille sosiaalisen median kanaville (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedInYoutube). Saavutettavuusvaatimukset eivät koske ennen 23.9.2020 julkaistuja kuvia tai videoita. Kyseisillä sivustoilla on kuvia ja videoita sisältäviä julkaisuja, joille ei ole lisätty tekstivastineita, tekstitystä tai kuvatulkkausta.  
  • Tapahtuma- ja yhteystietohaku
  • Esitteiden ja oppaiden näköiskappaleet eivät ole saavutettavia kohtuuttomaan rasitteeseen vedoten. Pyydettäessä kyseiset materiaalit pyritään tarjoamaan saavutettavina.

 

Saavutettavuuden valvonta 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle eli Suomen riistakeskukselle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. 

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten voit tehdä ilmoituksen ja miten asia käsitellään. 

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 

www.saavutettavuusvaatimukset.fi 

saavutettavuus@avi.fi 

puhelinnumero vaihde 0295 016000