Siirry sisältöön

Tietoa rhy:n toiminnanohjaajille

Riistanhoitoyhdistyksen käytännön toimintaa hoitaa toiminnanohjaaja. Tälle sivulle on koottu tietoa, lomakkeita, ohjeita ja oppaita, joita riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajat tarvitsevat työssään. Suomen riistakeskuksen sisäiseen toimintaan liittyvät ohjeet ja lomakkeet ovat edelleen saatavilla Dokumenttiarkistosta, johon voit kirjautua omilla tunnuksillasi.

Riistanhoitoyhdistysten yhteys- ja tapahtumatiedot on koottu valtakunnalliseen Oma riista -tietokantaan. Tiedot päivittyvät ajantasaisesti Suomen riistakeskuksen verkkosivujen yhteystietohakuun ja tapahtumahakuun.

Suomen riistakeskuksen verkkokaupasta (kauppa.riista.fi) riistanhoitoyhdistyksille voi helposti tilata esimerkiksi Metsästäjä-lehtiä, erilaisia esitteitä ja lomakkeita sekä Metsästäjän oppaita. Verkkokauppaan kannattaa ottaa ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse osoitteessa kauppa@riista.fi. Palvelua saa myös puhelimitse.

Jos riistanhoitoyhdistykset tarvitsevat erilaisia jakelutavaroita (kynät, tarrat, heijastimet ym.) tai roll-upeja, ne tulee tilata suoraan Suomen riistakeskuksen viestinnältä.

Ajantasaiseen metsästyslainsäädäntöön on linkki oikeassa sivupalkissa. Alla olevaa linkkiä klikkaamalla pääset riistanhoitoyhdistysten työjärjestykseen.

Riistanhoitoyhdistysten työjärjestys (pdf)

 

Rhy-toiminnan lomakkeet

Riistanhoitoyhdistyksen vuosikokouksen asiakirjat

Riistanhoitoyhdistysten toiminnan muut lomakkeet ja asiakirjapohja

Ansiomerkit

Suomen riistakeskuksen hallituksen vahvistamassa ansiomerkkiohjesäännössä määritellään tunnusten, ansiomerkkien, kunniakirjojen ja suoritusmerkkien esittämismenettelyt ja myöntöperusteet. Ansiomerkkejä voi hankkia verkkokaupasta (kauppa.riista.fi).

Riistanhoitoyhdistys myöntää pronssisen ansiomerkin. Suomen riistakeskuksen alueellinen riistaneuvosto myöntää riistanhoidon ansiomerkin (teeri-merkki) ja kultaisen riistanhoidon ansiomerkin (kullattu teeri-merkki) sekä hopeisen ansiomerkin riistanhoitoyhdistyksen esityksestä. Suomen riistakeskuksen hallitus myöntää kultaisen ansiomerkin ja suuransiomerkin.

Kunniakirjat

Riistanhoidon kunniakirjat myöntää alueellinen riistaneuvosto tai riistakeskuksen hallitus.

Suoritusmerkit

Ampumakokeen (hirvieläimet tai karhu) suoritusmerkin voi lunastaa riistanhoitoyhdistyksestä metsästäjä, joka on suorittanut ampumakokeen hyväksytysti kolmen, viiden, kymmenen, kahdenkymmenen, kolmenkymmenen tai neljänkymmenen peräkkäisen vuoden aikana.

Oikaisuvaatimusosoitus

Riistanhoitoyhdistys antaa lisäksi metsästäjätutkinnon ja ampumakokeen hyväksytystä tai hylätystä suorituksesta kirjallisen päätöksen sekä oikaisuvaatimusosoituksen, jossa on ohjeet oikaisun pyytämiseen.

Oikaisuvaatimusosoitus (pdf)

 

Oma riista -käyttöohjeita toiminnanohjaajille

Video-ohjeita riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajille (Youtube)

Oma riista -palvelun video-ohjeita (linkit avautuvat uuteen välilehteen, dreambroker.com):

 

Oma_riista_web_pysty

Siirry Oma riista -palveluun logoa klikkaamalla.