Sosiaalinen media

Suomen riistakeskuksella on oma sosiaalisen median sivunsa Facebookissa, Twitterissä, YouTubessa, SlideSharessa ja LinkedInissä. Lisäksi tällä verkkosivustollamme on jokaisen sivun yhteydessä painikkeet, joilla sivut on helppo jakaa omassa sosiaalisen median uutisvirrassa ja näin kertoa hyödyllistä tietoa sisältävistä sivuista tuttaville.

Facebookissa ja Twitterissä saa ajankohtaiset tiedot nopeasti. Jokainen voi kommentoida uutisiamme sekä keskustella riistatalouden ajankohtaisista aiheista. YouTube-kanavalla jaamme katsottaviksi kaikki tuottamamme videot. Videoita voi kommentoida tai jakaa kavereille. SlideShare-kanavallamme jaamme selattaviksi kalvosarjamme, jotka sisältävät esimerkiksi yleisesti kiinnostavaa asiantuntijatietoa tai ohjeistuksia. LinkedIn-profiilissa keskitymme hallinnollisiin ja virallisiin aiheisiin, esimerkiksi kerromme avoimista työpaikoista.

Kaikkia sosiaalisen median sivujamme voi lukea, vaikka ei olisikaan itse rekisteröitynyt, mutta tällöin ei voi kommentoida tai muuten osallistua. Toistaiseksi viestimme sosiaalisessa mediassa pääasiassa suomeksi. Toivotamme kaikki uudet tutustujat, seuraajat, tilaajat, tykkääjät, jakajat, kommentoijat ja keskustelijat lämpimästi tervetulleiksi sosiaalisen median sivuillemme.

Sosiaalinen media ei ole virallinen tiedotuskanavamme, vaan viralliset tiedot ovat löydettävissä riista.fi-sivustolta ja Metsästäjä-lehdestä. Tämän vuoksi sosiaalisen median päivityksemme ovat pääasiassa suomeksi. Valitettavasti meillä ei toistaiseksi ole resursseja ylläpitää sosiaalista mediaa kuin yhdellä kielellä. Kuitenkin, aina kun mahdollista, lisäämme myös ruotsin-, saamen- tai englanninkielisen maininnan aiheista päivitysten yhteyteen, esimerkiksi Facebookissa kommenttikenttään.

Suomen riistakeskus Facebookissa

Suomen riistakeskus Twitterissä

Suomen riistakeskus YouTubessa

Suomen riistakeskus SlideSharessa

Suomen riistakeskus LinkedInissä

Suomen riistakeskuksen blogit

Suomen riistakeskuksen riista.fi-sivuilla on blogisivusto, johon on koottu riista-aiheisiin liittyviä blogeja. Blogien kirjoittajat ovat riista-alan harrastajia, työntekijöitä sekä metsästyksestä kiinnostuneita ihmisiä. Blogien aiheet vaihtelevat riistahallinnon viestinnästä riistanhoitoyhdistysten toimintaan sekä riista-alan ilmiöiden ja politiikan tarkasteluun.

Suomen riistakeskuksen blogit-sivustolla omaa blogiaan kirjoittavat muun muassa valtakunnallisen riistaneuvoston puheenjohtaja Hannu S. Laine sekä Suomen riistakeskuksen riistanhoitoyhdistysten toiminnan kehittäminen -hankkeen projektipäällikkö Erkki Nyyssönen. Blogit ovat kirjoittajiensa näköisiä, ja ne ovat keskittyneet tarkastelemaan kirjoittajien omia kiinnostuksen kohteita ja osaamisalueita.Vapaata riistaa -blogi päivittyy edelleen osana blogisivustoa.

Blogien uusimmat jutut päivittyvät automaattisesti “Suomen riistakeskuksen blogit” -koontisivulle. Jokaista blogia pääsee lukemaan klikkaamalla koontisivulla olevaa uusimman jutun otsikkoa. Blogikirjoitukset ovat pääasiassa suomenkielisiä.

Blogisivuston on paitsi tarkoitus koota riista-aiheita eri näkökulmista tarkastelevia blogeja yhdelle sivulle, myös toimia keskustelupaikkana. Lukijat voivat myös edelleen tarjota tekstejään vieraskynäkirjoittajina Vapaata riistaa -blogiin.

Blogeissa esitetyt mielipiteet, ajatukset ja keskustelunavaukset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia eivätkä edusta Suomen riistakeskuksen virallista kantaa.

Blogimerkinnät ovat julkisesti luettavissa, mutta lukijoilta edellytetään oman nimen käyttöä kommentoinnissa. Kommentoinnin niinikään vaatima sähköpostiosoite tulee vain blogin ylläpidon eli viestinnän tietoon, ei julkiseksi. Jokaista blogimerkintää on mahdollista kommentoida kuukauden ajan. Kommentit julkaistaan vasta hyväksymisen jälkeen, mutta viive pyritään pitämään vähäisenä.

Suomen riistakeskuksen blogit

Päivitetty 16.11.2015