Siirry sisältöön

Avsluta användningen

Avsluta användningen av Oma riista -tjänsten

Du kan avsluta användningen av Oma riista -tjänsten genom att göra en skriftlig begäran om det per e-post till adressen oma@riista.fi. Du kan också göra det via Oma riista -webbtjänsten under punkten ”EGNA UPPGIFTER” eller i Oma riista-mobilapplikationen under punkten ”Inställningar” -> Radera användarkontot.

Ett e-postmeddelande kommer att skickas till dig, där man ber dig bekräfta begäran om radering av användarkontot. Efter godkännandet kommer din personliga data och användarkontot att raderas samt de frivilliga viltuppgifterna att anonymiseras. Sådana uppgifter som har överförts till bytesregistret och övriga lagstadgade viltuppgifter sparas, i enlighet med vad som har stadgats i lagstiftningen. Uppgifterna kan inte återställas efter att de har raderats.

Att radera användarkontot i Oma riista-tjänsten raderar inte uppgifterna i jägarregistret. Man ska skriftligen vara i kontakt med jägarregistret, om man vill att uppgifterna också ska raderas från jägarregistret. Att radera uppgifterna från jägarregistret innebär att jakthobbyn avslutas.

Observera!

Att byta Oma riista -kontots användarnamn/e-postadress förutsätter inte att man ska radera användarkontot, det kan du göra genom att registrera dig till tjänsten på nytt. Då bevaras även all information som du tidigare har skrivit in i tjänsten.