Siirry sisältöön

Laitiala verksamhetspunkt

Finlands viltcentral Laitiala verksamhetspunkt finns i Hollola är en modell för jakt och viltvård, försöks- och skolningsområde, som är grundat år 1982. Jägarna, jaktvårdsföreningarna och läroverk samt vilthushållningens olika intressegrupper hör till de årliga besökarna vid Laitiala.

Mångfaldig viltfauna

Laitialas mångfaldiga helhet av natur med sitt djurliv, vattendrag, skogar och fält erbjuder totalt 1 500 hektar illustrativ verksamhetsmiljö. Viltfaunan är som bäst under höstperioden, när förevisningen av olika objekt i terrängen och viltvårdens teman är som mest givande.

Experterna som arbetar vid Finlands viltcentral Laitiala känner viltvårdens och jaktens olika delområden samt biotopvårdens påverkan på viltet och den övriga faunan och ledsagar även gästerna in i dess hemligheter. För besökande grupper skräddarsys ett lämpligt skolningspaket, vars tema till exempel kan vara skötsel av stammen för de små hjortdjuren, skötsel av livsbiotoper för skogs-, fält- och vattenvilt, fångst av små rovdjur, våtmarker eller till och med hantering av byte och grunderna i värdering av troféer. Även kurs i jakt med pilbåge kan ordnas.

Jakt- och naturtemat i Laitiala kompletteras av närbelägna Finlands Jaktmuseum och mässevenemang i Riihimäki, Päijännehuset med Rapala museum i Asikkala samt Tavastlands yrkeshögskolas Evo-center med sina naturobjekt i Tavastland.

WE label logo
Laitiala verksamhetspunkt hör till de som fått Europas Jordägarnas förbund (ELO) Wildlife Estate – utmärkelse. Läs förutsättningarna för att få utmärkelsen: http://www.wildlife-estates.eu

På besök till Laitiala

Grupper av besökare är välkomna att bekanta sig med Laitiala. Exkursioner, skolningstillfällen och olika temadagar kan planeras tillsammans med våra experter och kan förverkligas nästan året runt. Man bör komma överens om besöket minst två månader före önskad tidpunkt. Höstens exkursioner kan bokas fram till slutet av augusti.

En lämplig storlek på besökargruppen är vanligtvis 20-25 personer, dock högst 40 personer. Det är mest praktiskt att anlända till Laitiala med en mindre buss eller buss. Då sker gruppens förflyttning till olika mål i terrängen smidigt och transportsträckorna kan utnyttjas för förevisning.

På vardagar är besöken avgiftsfria. För besök som infaller under veckoslut debiteras 200 euro per dag och grupp. För skolningar och övriga program beräknas kostnaderna från fall till fall. Måltider ordnade av cateringservice faktureras alltid separat.

Ring och fråga närmare!

Karta

 

Alueen tulevat ampumakokeet ja metsästäjätutkinnot.
Se alla evenemang

Valitse alue

Valitse riistanhoitoyhdistys

Valitse tapahtuma

Valitse aikaväli

-