Siirry sisältöön

Tidningen Jägaren

Jägaren tidningen, omslagsbild

Finlands viltcentrals viktigaste informations- och utbildningsforum är tidningen Jägaren som skickas till alla jägare. Från år 2020 tidningen Jägaren publiceras också på internet (metsastajalehti.fi). I arkivet (lehtiluukku.fi) kan man bläddra i gamla Jägaren-tidningar från år 2006.

I tidningen Jägaren behandlas aktuella ärenden som har att göra med viltvård och beskattning av viltstammarna, internationellt samarbete, vilthushållningen i förhållande till övrig användning av naturen samt viltets ställning och betydelse i naturen. Till tidningens ämnesområden hör också praktisk jakt och kunskap om viltvård, jaktlagstiftningen, användning av hundar vid jakt, vildmarksliv samt nödvändiga verktyg och tillbehör som behövs för det samt information om Finlands viltcentrals verksamhet, möten och utbildningar.

Tidningarna är i fyrfärgstryck, högklassiga informationspaket för jakt och hela viltnäringen. Tidningens årgång omfattar sex separata nummer. Tidningen Jägaren skickas till alla jägare som har betalt viltvårdsavgiften, som är ungefär 300 000, antingen finsk- eller svenskspråkiga. Dessutom distribueras tidningen till flertalet myndigheter, bibliotek, skogs- och lantbruksläroverk samt till flera föreningar och enskilda personer i hemlandet och utomlands. Tidningen kan inte köpas som lösnummer.

Redaktionen

Jägaren, Finlands viltcentral, Sompiovägen 1,

00730 Helsingfors

Ansvarig chefredaktör: Jari Varjo

Chefredaktör: Mikko Sirkiä, tfn 029 4312 109

Redaktionssekreterare: Tero Kuitunen, tfn 029 431 2122

Layout: Markku Pakarinen (Aste Helsinki Oy)

Översättning: Berndt Zilliacus

Redaktionsråd: Mikko Sirkiä, Johanna Hellman, Tero Kuitunen, Marko Mikkola, Markku Pakarinen, Mirja Rantala, Marko Svensberg, Jouni Tanskanen och Petri Vartiainen.

E-post: förnamn.efternamn@riista.fi

Annonser

Radannonser

Radannonser till spalten Jakt och Jägare: www.eraverkko.fi/ilmoitukset

Mediekort

Övriga annonsärenden

Mikko Sirkiä, tfn 029 4312 109