Siirry sisältöön

Sociala medier

Finlands viltcentral har sina egna sidor på sociala medierna Facebook, X (Twitter) och LinkedIn. Tidningen Metsästäjä som publiceras av Finlands viltcentral har en egen Instagram-profil och YouTube-kanal. Dessutom publiceras Viltinfo-utbildningssidans och den svenskspråkiga Jägaren-tidningens videor på egna Youtube-kanaler.

Vi önskar alla nya bekanta, följare, beställare, gillare, delare, kommenterare och diskuterare varmt välkomna till våra sociala medier sidor.

Sociala media är inte vår officiella informationskanal, utan de officiella uppgifterna finns på riista.fi-sidorna och i tidningen Jägaren. Därför är våra uppdateringar i sociala medier huvudsakligen på finska. Tyvärr, har vi tillsvidare inte resurser att upprätthålla sociala media på mer än ett språk.

Finlands viltcentral på Facebook (facebook.com)

Finlands viltcentral på X (twitter.com)

Finlands viltcentral på LinkedIn (linkedin.com)

Tidningen Metsästäjä på Instagram (instagram.com)

Tidningen Metsästäjä på YouTube (youtube.com)

Tidningen Jägaren på YouTube (youtube.com)

Viltinfo på YouTube (youtube.com)

Somes spelregler

Finlands viltcentrals sociala mediekonton är avsedda som kanaler för information som hör till dess lagstadgade uppgifter.

I diskussioner på våra sociala mediekanaler samt i kommentarer på nättidningen och bloggar är det inte tillåtet att:

  • Att gå till personligheter, förolämpande tal, hota, tjata, hetsa till olagligheter, avsiktligt missförstå
  • Försäljning och marknadsföring av produkter, evenemang eller tjänster samt politisk reklam
  • Svordomar och vulgärt språk
  • Diskussion som inte har med publikationens ämne att göra
  • Kommentarer klassificerade som spam
  • Spridning av lögner och desinformation

Finlands viltcentrals kommunikationsteam upprätthåller och övervakar diskussion som sker på sociala mediekanaler. Osakliga kommentarer kan tas bort utan förvarning. Vid behov kommer de som agerar i strid med reglerna att göras uppmärksamma på sin verksamhet, eller så förhindras den.

Bloggar

På Finlands viltcentrals sidor riista.fi finns en bloggsida med olika bloggar som anknyter till vilt. De åsikter, tankar och diskussionsöppningar som framförs i bloggarna är skribenternas egna personliga åsikter, och utgör inte Finlands viltcentrals offentliga ställningstagande. Spelregler för att kommentera på Finlands viltcentrals sociala medier.

Bloggarna skrivs huvudsakligen på finska.

Finlands viltcentrals bloggar (riista.fi)