Siirry sisältöön

Merihanhi

Rahja, Hila, Pukholma, Kuuminainen ja Uolio ovat Metsästäjä-lehden nimikkohanhet, joiden muuttomatkaa voi seurata alla olevasta kartasta.

Huom! Paikannukset eivät päivity kartalle ajantasaisesti, joten lintujen sijainti näkyy kartalla viiveellä. Kartta ei sisällä kaikkia lintujen paikannuksia myöskään esitettävältä ajanjaksolta.

Nimikkohanhet on merkattu GPS-lähettimillä, joiden avulla niiden sijainnista saadaan tarkkaa tietoa. Tiedot päivittyvät tälle sivustolle epäsäännöllisin väliajoin. Hanhet on merkattu pesimäalueilla Suomessa kesällä 2019 ja ne on nimetty kiinniottopaikan mukaan.

 

Merihanhi tutkijan sylissä.
Kuuminainen (F29) on porilainen naarashanhi. Merkkaushetkellä se oli poikueellinen. Sen puoliso merkattiin sinisellä kaularenkaalla.

 

Merihanhi tutkijan sylissä, kaulassaan vakloinen F32-panta.
Hila (F32) on kirkkonummelainen naarashanhi, jolla oli merkkaushetkellä 4 poikasta. Myös Hilan puoliso merkattiin sinisellä kaularenkaalla.
Tutkija pitelemässä merihanhea.
Uolio (F42) on haminalainen, poikueellinen naarashanhi. Sen molemmat poikaset merkattiin kaularenkailla. Kuvassa Uolio on Tatu Hokkasen otteessa.
Tutkija pitelemässä merihanhea sylissään.
Pukholma (F34) on naarashanhi, joka pyydystettiin poikastensa ja puolisonsa kanssa Taivassalossa. Myös sen puoliso merkattiin sinisellä kaularenkaalla. Kuvassa Pukholma on Ismo Lehtosen sylissä.
Merihanhi kaulassaan F36-panta.
Rahja (F36) on kalajokelainen, poikueellinen naarashanhi.

Metsästäjäliiton ja Uittokaluston kummihanhia voi seurata täällä (jahtimedia.fi).

Tutkimushanketta tukevat:

Logoja: Suomen riistakeskus, Swarowski, Raasepori, Kartanon riista, Uittokalusto ja Metsästäjäliitto.