Siirry sisältöön

Oma riista -webbutbildningar (OBS.! En ny länk!)

Naturresursinstitutet ordnar i samarbete med Finlands viltcentral Oma riista -webbutbildningar för kontaktpersonerna i de jaktföreningar och -sällskap som jagar älg, älgjaktledarna samt älglicensmottagarna. Man kan ansluta sig till utbildningarna med hemdatorn via följande länk: https://ucc.vy-verkko.fi/luke/meet/kitta.suhonen/JT8NSPW9

Kitta Suhonen från Naturresursinstitutet fungerar som utbildare för evenemanget. Finlands viltcentrals representant fungerar som ansvarig för snabbmeddelanden, genom att ta emot frågor som skrivs i snabbmeddelandefältet av personerna som är med vid utbildningstillfället. Utbildarna ger noggrannare anvisningar i början av evenemanget.

För att delta i utbildningen behövs förutom en dator också en fungerande internetförbindelse. Om datorn inte har Microsofts Lync-program nedladdat från tidigare, laddas det för utbildningen nödvändiga Lync Web App -programmet ner via den ovan nämnda adressen. Det lönar sig dock att ladda ner programmet i god tid, före evenemanget börjar. Programmet fungerar bäst med Internet Explorer -webbläsaren. Om den inte finns på datorn kan den om man så vill laddas ner. Till utbildningen kan som mest 250 datorer vara anslutna samtidigt. Vid varje dator kan det samtidigt vara flera deltagare varav en av personerna kan vara den som skriver frågorna.

Evenemangen hålls enligt följande:

  • ons. 24.8.2016 kl. 18.00–20.00, tillfället är i första hand riktat till Övre Lapplands och Lapplands områden.
  • ti. 30.8.2016 kl. 18.00–20.00, tillfället är i första hand riktat till Södra Tavastlands och Nylands områden, hålls på finska.
  • ons. 7.9.2016 kl. 18.00–20.00, tillfället är i första hand riktat till Uleåborgs och Kajanalands områden

Tillfällen ordnas också senare under september på onsdagar 14.9., 21.9. och 28.9. kl. 18.00–20 00.

Om någon av föreningens eller sällskapets representanter som jagar älg inte kan delta just vid det avsedda områdets i frågavarande evenemang, är det möjligt att också delta vid något av de andra evenemangen.

Ladda ner Internet Explorer -webbläsaren

Tilläggsuppgifter:

Kitta Suhonen, Naturresursinstitutet
kitta.suhonen@luke.fi, 029 532 7251