Siirry sisältöön

Ansökan för höstens björnjakt kan inlämnas via nätet

Finlands viltcentral öppnar en elektronisk licensansökningstjänst 2.6.204 på adressen luvat.riista.fi. Till tjänsten identifierar man sig och ansökan betalas genom att använda bankkoder.

I första skedet kan man via tjänsten ansöka om dispens för jakt på björn i stamvårdande syfte för tiden 20.8.–31.10.2014. Det önskas att de elektroniska dispensansökningarna för björnjakt lämnas in senast 16.6.2014. Den elektroniska licensansökan gäller inte för björnens del renskötselområden, där björn jagas med stöd av regional kvot.

Den nya elektroniska licensansökningstjänsten erbjuder ansökarna många nyttiga egenskaper. Licensansökaren får till sin användning bland annat en sida, där man förutom att lämna in ansökan ytterligare kan hålla arkiv över ansökta licenser samt för dessa gjorda beslut. Avsikten med tjänsten är att underlätta och snabba upp licensansökningsprocessen.

Stegvis införs nya licensansökningstyper till den elektroniska licensansökningstjänsten. Vid sidan av den nya tjänsten är det fortsättningsvis möjligt att lämna in ansökningarna också per e-post eller som brevpost till viltcentralens regionkontor. Finlands viltcentral rekommenderar ändå att man övergår till att använda den nya elektroniska tjänsten.

Extra information

Norberg, Harri

  • Specialplanerare (Tjänstledighet)
  • Rapportering, avskjutnings- och dispensstatistik, stora rovdjur, bävrar, renskötselområdet
  • 029 431 2115
  • harri.norberg@riista.fi
  • Toimivapaalla 2.8.2024 asti / På tjänstledighet fram till den 2.8.2024.