Siirry sisältöön

Finlands viltcentral i vildmarksmässorus i Riihimäki

Vildmarksmässan i Riihimäki ordnas igen den 9-12 juni. Finlands viltcentral är självklart intensivt med i farten. Kom till vår avdelning och gör den lekfulla testen Hurudan jägare är du? och diskutera med oss om Oma riista –tjänsten samt om viltärenden som du funderar över.

Finlands viltcentral, som traditionellt varit på mässan med en egen avdelning, är i år med vid den gemensamma naturresursförvaltningssektorns bioekonomiavdelning A26 tillsammans med Jord- och skogsbruksministeriet, Forststyrelsen, Lantmäteriverket, Evira och Naturresursinstitutet.

Vid Finlands viltcentrals punkt finns varje dag Oma riista –helpdesken, där får man rådgivning till exempel om hur man tar i bruk det elektroniska jaktkortet eller de nya älginformations-egenskaperna. Vid vår avdelning kan man också göra den skojiga Hurudan jägare är du?-testet. Kom således och testa din egen jägaridentitet och delta i utlottningen av fina priser. Huvudvinsten en jaktresa värd 1500 euro lottas ut bland alla deltagare i slutet av året.

På Bioekonomiavdelningen behandlas vildmarksbruket omfattande, det vill säga till exempel fiske, jakt och vildmarksvandring. På avdelningen ordnas intressanta tävlingar, där de bästa eller mest kreativa lösningarna belönas. Vid programarenan talar man bland annat om viltbrukets effekter på välmåendet, stora rovdjur, vilttrianglar, vildmarksuppfostran, vandringsfiskar och främmande invasiva arter.

Välkommen och vi ses på Vildmarksmässan i Riihimäki!

Läs mera om Internationella Vildmarksmässan i Riihimäki och deras utbud!