Siirry sisältöön

Aktivera ditt elektroniska jaktkort

Jörgen Jägare

Parallellt med det tryckta jaktkortet som följer med sommarnumret av tidningen Jägaren har Finlands viltcentral tagit fram ett elektroniskt jaktkort som du alltid har med dig i appen Oma riista.

Det elektroniska jaktkortet har funnits i nättjänsten Oma riista och som mobilapp sedan april och det är lika giltigt som jaktkortet av papper. Det elektroniska jaktkortet aktiveras automatiskt i tjänsten Oma riista med några dagars fördröjning sedan du betalt jaktvårdsavgiften. Om du har tappat inbetalningskortet för jaktvårdsavgiften ska du kontakta jägarregistret på mejladressen metsastajarekisteri@innofactor.com eller telefon 030 600 2301 för att beställa ett nytt.

I tjänsten Oma riista går det också att ladda ner och skriva ut ett intyg på betald jaktvårdsavgift, till exempel för att ersätta ett förkommet jaktkort. I tjänsten kan också den som tänker jaga utomlands skriva ut ett certifikat på engelska eller tyska för sitt jaktkort och försäkringsskydd.

I både nättjänsten och appen kan du dessutom kontrollera dina nuvarande uppdrag i jaktvårdsföreningen.

Enkelt att registrera sig i tjänsten

Du aktiverar ditt elektroniska jaktkort genom att registrera dig i tjänsten Oma riista på adressen oma.riista.fi och ladda ner appen till din smarttelefon i Googles, Microsofts eller Apples nätbutik.
Länkarna till nätbutikerna hittar du nedtill på sidan oma.riista.fi.

För att registrera dig i tjänsten Oma riista behöver du bara en personlig e-postadress och nätbankskoder.

Läs mera om det elektroniska jaktkortet och tjänsten Oma riista på bloggen Notkea hirvi (på finska)

oma.riista.fi

Extra information

Hokkanen, Ville

  • Utvecklingschef (Oma riista)
  • Viltinformationens datasystem
  • 029 431 2302
  • ville.hokkanen@riista.fi