Ilmoittautumisaikaa pidennettiin 15.3 asti Suomen riistakeskuksen ja Retkitukun järjestämä valtakunnallinen riistan elinympäristöjen hoidon kilpailu on päättymässä. Pidensimme ilmoittautumisaikaa…
Kosteikko
Tunteita pintaan – myös riistan vuoksi
Itsenäisyyden Suomi 100 -juhlavuosi takana. Loppumassa myös juhlavuoden kunniaksi järjestetty Riistan vuoksi -kilpailu. Teitkö sinä toimia riistan vuoksi?…
Suo siellä, vetelä täällä – märkä syksy paljastaa kosteikoille kohtia
Vedenvaivaamat notkot, tulvien valtaamat vierut ja vetelät pohjat ovat usein hankalia paikkoja viljellä viljaa tai kasvattaa puuta. Kun…
Vaihettumisvyöhykkeiden hoito III
Rantoja hoitamaan – vinkkejä hoitotoimiin Vesistöihin rajoittuvat vaihettumisvyöhykkeet ovat lajirikkaita elinympäristöjä. Niiden hoidossa tapauskohtainen harkinta ja vesiensuojelun huomioiminen…
Pienpetojen pyynti on aktiivista riistanhoitoa
Pienpetojen pyynti on aktiivista riistanhoitoa, joka toimeliaalle riistanhoitajalle ja metsästäjälle on varmasti mieluista. Keväisin toteutettuna sen riistanhoidollinen arvo…
Syödään kosteikot kuntoon
Nyt on bloggaajan pää tainnut olla liian pitkään kosteikolla. Miten niin syödään kosteikot kuntoon? No, homman juju piillee…
Pressutusta lintuvesille
Moni riistasorsa viihtyy avoimilla laidunrannoilla. Näitä lajeja ovat ainakin lapasorsa, jouhisorsa ja haapana. Myös heinäsorsa ja tavi käyvät…
Pienpedot ja kalat kuriin kosteikoilla
Pyyntikauden viimeiset viikot ovat oman alueen riistalintujen pesimämenestyksen kannalta keskeistä supikoirien, kettujen ja minkkien metsästysaikaa. Loukkuihin kunnon syötit…
Kosteikon kevätpuuhia
Maaliskuulla talven selkä taittui auringon lämmittäessä päivä päivältä enemmän. Riistanhoitajan ajatukset olivat yhä useammin kosteikon elämää kuhisevassa keväässä…
Lupa toimia – riistan vuoksi
Nyt on lupa toimia, siis riistan vuoksi. Ja kilpailu mielessäkin. Käynnissä on kilpailu Suomen parhaasta luonnonhoitajasta. Hoidatko sinä…