Siirry sisältöön

Lupa toimia – riistan vuoksi

Nyt on lupa toimia, siis riistan vuoksi.  Ja kilpailu mielessäkin. Käynnissä on kilpailu Suomen parhaasta luonnonhoitajasta.  Hoidatko sinä tai sinun seurasi aktiivisesti riistan elinympäristöjä? Tarjolla olisi mainetta, gloriaa ja arvokkaat palkinnotkin.  Satavuotiaan maamme kunniaksi.

Pistimme täällä Suomen riistakeskuksessa yhdessä Retkitukun kanssa käyntiin Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi valtakunnallisen elinympäristöjen hoidon kilpailun. Kilpailun metsästysseuroille ja metsästysoikeuden haltijoille, jotka aktiivisesti hoitavat riistan elinympäristöjä.  Kilpailuun voi osallistua myös yksittäinen metsästäjä omalla riistanhoitoteollaan.

Kilpailussa on seurasarja ja henkilökohtainen sarja. Seurasarjassa tavoitteena on löytää Suomen paras luonnonhoitaja. Haussa on ensisijaisesti riistan elinympäristöjen hyväksi vuonna 2017 tehty työ. Arvostamme toki riistan- ja luonnonhoidon monipuolisuutta ja pitkäjänteisyyttä eri toimenpiteissä. Henkilökohtaiseen sarjaan kannattaa ilmoittautua, sillä pienelläkin teolla voi jo osallistua ja palkinnot arvotaan kaikkien kesken.

Jos kilpailuun mielitte – ryhtykää  toimiin pelloilla, kosteikoilla ja metsissä. Sekä metsästävien maanomistajien että muiden kanssa.  Yhdessä ja yhteistyössä.  Ja toki yksinkin voi toimia.  Kukin mahdollisuuksiensa mukaan. Ja kertokaa luonnonhoitotoimet meille.  Aikaa on ja lupa on toimia – koko loppuvuosi.

Tällä palstalla julkaistaan pitkin vuotta ideoita luonnonhoitoon.

Lisätietoa: www.riistanvuoksi.fi