Ilmoittautumisaikaa pidennettiin 15.3 asti Suomen riistakeskuksen ja Retkitukun järjestämä valtakunnallinen riistan elinympäristöjen hoidon kilpailu on päättymässä. Pidensimme ilmoittautumisaikaa…
Maatalousympäristö
Tunteita pintaan – myös riistan vuoksi
Itsenäisyyden Suomi 100 -juhlavuosi takana. Loppumassa myös juhlavuoden kunniaksi järjestetty Riistan vuoksi -kilpailu. Teitkö sinä toimia riistan vuoksi?…
Suo siellä, vetelä täällä – märkä syksy paljastaa kosteikoille kohtia
Vedenvaivaamat notkot, tulvien valtaamat vierut ja vetelät pohjat ovat usein hankalia paikkoja viljellä viljaa tai kasvattaa puuta. Kun…
Talviruokinnan toteuttaminen
Eläinten talviruokinta on hyvä aloittaa ennen lumen tuloa, jotta eläimet löytävät ruokintapaikat ja eläinten elimistöllä on aikaa sopeutua…
Vaihettumisvyöhykkeiden hoito III
Rantoja hoitamaan – vinkkejä hoitotoimiin Vesistöihin rajoittuvat vaihettumisvyöhykkeet ovat lajirikkaita elinympäristöjä. Niiden hoidossa tapauskohtainen harkinta ja vesiensuojelun huomioiminen…
Pienpetojen pyynti on aktiivista riistanhoitoa
Pienpetojen pyynti on aktiivista riistanhoitoa, joka toimeliaalle riistanhoitajalle ja metsästäjälle on varmasti mieluista. Keväisin toteutettuna sen riistanhoidollinen arvo…
Vaihettumisvyöhykkeiden hoito II
Pellolta metsään – vinkkejä hoitotoimiin Peltojen reunoilla on monenlaisia vyöhykkeitä – avoimen niittymäisiä, puoliavoimia tai sulkeutuneita hakamaita ja…
Pienpetopyynti- riistanhoitajan arkea
Suurin osa riistanhoidon osa-alueista voidaan jakaa kausittain tehtäviin toimenpiteisiin. Pienpetojen pyynti tekee tässä poikkeuksen, sillä jos mielii tehokkaaseen…
Syödään kosteikot kuntoon
Nyt on bloggaajan pää tainnut olla liian pitkään kosteikolla. Miten niin syödään kosteikot kuntoon? No, homman juju piillee…
Sateisen kesän riistapellot
Kesäkuun lopussa monessa metsästysseurassa tehtiin riistapeltoja, kesän 2017 sadekuurojen riivaamana… Tässä tunnelmakuvia Hautavainiolta ja Perkiönmäestä. Näillä EU-tukikelpoisilla pelloilla…