Siirry sisältöön

Pienpedot ja kalat kuriin kosteikoilla

Pyyntikauden viimeiset viikot ovat oman alueen riistalintujen pesimämenestyksen kannalta keskeistä supikoirien, kettujen ja minkkien metsästysaikaa. Loukkuihin kunnon syötit ja haaskalle herkullista syötävää. Kauden viimeisillä kuutamoilla voi saada hyviä saaliita ja vähentää omien maisemien pienpetopentueiden määrää ja siten parantaa lintujen menestymistä. Pienpetopyynnissä pelkkä kosteikkoalue ei riitä, vaan loukkupyynti ja aktiivinen metsästys on hyvä olla kunnossa muutaman kilometrin säteellä poikastuottoalueesta.

Maaliskuun kuutamon antia.

Kosteikoilla kalat syövät samaa ötökkäsapuskaa mitä sorsanpoikaset tarvitsevat. Parasta on jos kosteikolla ei kaloja ole, mutta useimmiten on tyytyminen kalakannan harventamiseen. Kutuajan katiskapyynti on yksi tapa napata hyviä saaliita ennen sorsien poikueaikaa. Katiska kannattaa laittaa matalaan ja luukku auki niin pääsevät pyydykseen vahingossa uineet sorsat pois.

Kosteikosta laskevaan ojaan sijoitettu katiska pyytää kudulle nousevia särkiä ja ahvenia. Pakastimessa alkaa taas olla tilaa, ja tästä on helppo laittaa muutaman kilon pusseja talteen loukkujen esisyötitystä varten.
Kosteikkoon pesiytyneet ruutanat ovat löytäneet kotitekoiseen katiskaan.