Siirry sisältöön

Vaihda riistanhoitomaksusi e-laskuksi

Vielä ehdit vaihtaa riistanhoitomaksun laskun sähköiseen e-laskuun. Sopimus e-laskutuksesta on tehtävä 7.5. mennessä, jotta se ehtisi voimaan 1.8.2021 alkavalle metsästysvuodelle. E-laskusopimuksen tehtyäsi saat laskun jatkossa suoraan omaan verkkopankkiisi.

Tekemällä e-laskusopimuksen oman pankkisi kanssa saat metsästysvuoden 2021–2022 riistanhoitomaksun e-laskuna omaan verkkopankkiisi. Maksamalla e-laskun eräpäivään mennessä saat uuden metsästyskortin kotiinkannettuna Metsästäjä-lehden nelosnumeron lisäkannessa.

Pankkikorttikokoisen metsästyskortin lisäksi sinulla on aina sähköinen metsästyskortti Oma riista -palvelussa. Sähköinen metsästyskortti on yhtä pätevä kuin paperinenkin. Sähköinen metsästyskortti tulee Oma riista -palveluun automaattisesti muutaman päivän viiveellä riistanhoitomaksun maksamisesta.

Kätevä ja nopea e-lasku

Siirtyminen e-laskutukseen säästää aikaa ja vaivaa: kaikki tiedot, kuten viite- ja tilinumerot ovat laskussa valmiina, joten niitä ei tarvitse erikseen näppäillä. Sinun tarvitsee ainoastaan tarkistaa ja hyväksyä lasku nappia painamalla.

Siirtyminen riistanhoitomaksun e-laskutukseen on yksinkertaista. Toimi näin:

 1. Kirjaudu omaan verkkopankkiisi.
 2. Tee sopimus (uusi e-lasku) ja valitse laskuttajaksi Suomen riistakeskus ja laskutusaiheeksi riistanhoitomaksu.
 3. Käytä yksilöintitietona henkilötunnustasi.

Lue lisää e-laskun käyttöönotosta oman pankkisi sivuilta ja siirrä riistanhoitomaksusi e-laskuksi jo tänään. Sopimus e-laskutuksesta on tehtävä 7.5. mennessä, jotta se ehtisi voimaan 1.8.2021 alkavalle metsästysvuodelle. E-laskusopimusta ei tarvitse uusia vuosittain. Verkkopankkisi aktiivisten e-laskujen joukosta voit myös tarkistaa, onko sinulla jo riistanhoitomaksu jo e-laskuna.

Voit maksaa myös suoramaksuna

Riistanhoitomaksu on mahdollista maksaa myös suoramaksuna. Suoramaksusopimuksen pankkinsa kanssa tehneet maksavat metsästysvuoden 2021–2022 riistanhoitomaksun suoramaksuna 1.6.2021, ja heille lähetetään heinäkuussa Metsästäjä-lehden lisäkannessa pankkikortin kokoinen metsästyskortti.

Suoramaksuvaltuutus on tehtävä 7.5. mennessä, jotta se ehtisi voimaan 1.8.2021 alkavalle metsästysvuodelle. Suoramaksuvaltuutusta ei tarvitse uusia vuosittain. Suoramaksusopimuksen voimassaolon voi tarkistaa omasta pankistaan.

Siirry Oma riista -palveluun

Katso helpot video-ohjeet Oma riista -palveluun rekisteröitymiseen, kirjautumiseen ja palvelun käyttämiseen.

 

Lisätietoja

Kelkka, Mari

 • Asiantuntija
 • Asiakasneuvonta, metsästäjärekisteri
 • 029 431 2220
 • mari.kelkka@riista.fi

Mänty, Maria

 • Asiantuntija (Toimivapaalla)
 • Rhy-valtionapu ja valvonta, metsästäjärekisteri
 • 029 4312308
 • maria.manty@riista.fi