Siirry sisältöön

Suden metsästys etenee

Suomen riistakeskus on tammikuun aikana myöntänyt poikkeusluvan 30 suden kaatamiseen poronhoitoalueen ulkopuolella. Osassa myönteisiä päätöksiä kaadettavien eläinten määrää on rajattu haetusta. Kielteisiä päätöksiä on tehty viisi kappaletta.

Myönnetyillä luvilla on kaadettu 19 sutta. Susisaalis koostuu 13 naaraasta ja kuudesta uroksesta. Lisäksi poliisin määräyksellä on lopetettu yksi kapinen susi. Luonnonvarakeskuksen tähän mennessä tutkimasta kymmenestä naaraasta yksi on ollut edellisvuonna synnyttänyt.

Suomen riistakeskuksessa on edelleen käsiteltävänä useita hakemuksia eri puolelta Suomea. Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti. Poikkeuslupaharkinnassa huomioidaan suden aiheuttamien vahinkojen lisäksi susien kokonaiskuolleisuus sekä millaisista yksilöistä poistuma koostuu. Erityisesti seurataan alfanaaraiden päätymistä saaliiksi. Maa- ja metsätalousministeriön asettama suurin sallittu saalismäärä on 53 sutta.

Luonnonvarakeskuksen joulukuun väliarvion mukaan Suomessa arvioitiin olevan 32–38 susilaumaa. Laumojen määrässä ei näytä tapahtuneen merkittävää muutosta vuoteen 2015 verrattuna. Uusi kanta-arvio valmistuu maaliskuussa 2017.

 

Lisätietoja:

Sauli Härkönen, julkisten hallintotehtävien päällikkö, Suomen riistakeskus
029 431 2104, sauli.harkonen@riista.fi
Alueelliset lisätiedot riistapäälliköiltä: https://riista.fi/riistahallinto/yhteystiedot/