Siirry sisältöön

Hakemus syksyn karhujahtiin kannattaa jättää netissä

Poikkeuslupia karhun metsästykseen ajalle 20.8. – 31.10.2015 voi hakea kätevästi Suomen riistakeskuksen sähköisessä lupahakemuspalvelussa. Lakisääteisen saalisilmoituksen teko onnistuu ilman paperityötä Oma riista -asiointipalvelun kautta mobiilissa ja verkossa.

Sähköiset poikkeuslupahakemukset karhun metsästykseen toivotaan jätettäväksi viimeistään 16.6.2015 osoitteessa luvat.riista.fi. Sähköinen lupahaku ei koske karhun osalta poronhoitoaluetta, jossa karhua metsästetään alueellisen kiintiön nojalla. Tieto lupapäätöksestä saapuu hakijalle sähköpostitse, minkä jälkeen lupa on maksettava seitsemän vuorokauden kuluessa joko sähköpostissa olevasta linkistä tai lupahakemuspalvelussa.

Myönnetyt luvat näkyvät luvanhakijalle Oma riista -asiointipalvelussa, johon luvansaaja tai luvalla metsästävä voi kirjata luvalla saatuja saaliita, seurata luvan käytön etenemistä ja pyynnin päättyessä tehdä helposti lakisääteisen saalisilmoituksen. Saalisilmoitusten teko ja luvan käytön seuraaminen onnistuu Oma riista -palvelun mobiilisovelluksessa sekä verkossa.

Sähköisen lupahaun sijaan on myös mahdollista jättää hakemukset sähköpostitse tai kirjepostina Suomen riistakeskuksen lupahallintokirjaamoon. Myös saalisilmoitukset voi tehdä edelleen sähköpostitse lähimpään aluetoimistoon. Suomen riistakeskus suosittelee kuitenkin siirtymistä sähköisten palveluiden käyttöön, koska ne helpottavat lupahakuprosessia ja saalisilmoitusmenettelyä niin luvanhakijan kuin Suomen riistakeskuksen kannalta.