Siirry sisältöön

XXII Kansainväliset Erämessut 9.-12.6.2016

Kansainväliset Erämessut järjestetään Riihimäen Urheilupuistossa jo 22. kerran. Metsästyksen, kalastuksen ja retkeilyn aktiiviset harrastajat kokoontuvat tänä viikonloppuna Suomen laajimpaan eräalan tapahtumaan tutustumaan alan uutuuksiin ja tekemään ostoksia.

Kansainvälisten Erämessujen yli 9 hehtaarin kokoisella messualueella Riihimäen urheilupuistossa on useita satoja näytteilleasettajia 370 osastolla. Näytteilleasettajapaikat myytiin loppuun ennätysajassa toukokuun puoliväliin mennessä. Alan merkittävimmät maahantuojat, valmistajat ja kauppiaat sekä järjestöt ja yhdistykset ovat panostaneet vahvasti näkyvyyteen messuilla. Nuoret eräharrastajat on otettu huomioon entistäkin paremmin, sillä alle 18-vuotiaat pääsevät messuille lastenlipulla ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Messuilla käy yleensä noin 40 000 vierailijaa.

Ohjelmaa viidellä areenalla

Kansainvälisillä Erämessuilla on panostettu ohjelmasisältöihin – eri teemoihin liittyviä esityksiä on viidellä eri ohjelmapaikalla. Retkeilyn ohjelmaisännäksi on kutsuttu toimittaja ja retkeilyalan sekatyömies Joppe Ranta. Jopen isännöimällä Nuotiopiirillä on monia kiinnostavia vieraita Patrik ”Pata” Degermanista Veikka Gustafssoniin ja tunturikuningatar Sofia Johanssoniin.

Kalastusaluetta vetävät eri päivien omat ohjelmaisännät Mika ”Haukikoira” Vornanen, Olli Ojamo, Peter Lahti sekä Mikko ”Peltsi” Peltola. Herrojen keskinäinen kisailu huipentuu lauantaina järjestettävään Vapaotteluun. Ohjelma-areenalla on tuttuun tapaan monipuolisia esityksiä läskipyöristä jousiammuntaan ja metsästyskoirista naisten ampumaharrastukseen. Mielenkiintoista sisältöä on tarjolla myös uudella metsästykseen keskittyvällä ohjelmapaikalla Sako Areenalla sekä Lapin lavalla. Viihderavintolassa esiintyvät Pauli Hanhiniemi, Jukka Poika sekä Jope Ruonansuu.

Messut avasi maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, joka korosti puheessaan erätalouden kehittämisen tuomia hyötyjä ihmisten hyvinvoinnille sekä liiketoimintamahdollisuuksille. Maa- ja metsätalousministeriön tiedote aiheesta täällä: http://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kansliapaallikko-husu-kallio-eramessuilla-riihimaella-erataloudella-entista-suurempi-rooli

 

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Ninni Pulli, puh. 050 362 6051, ninni.pulli@riihimaenmessut.fi
tiedottaja Karri Karsi, puh. 040 538 3242, karri@karsi.fi
www.erämessut.fi