Siirry sisältöön

Seppo Polameri -näyttely Suomen Metsästysmuseolla

Suomen Metsästysmuseon vuoden 2015 päänäyttely ”Seppo Polameri – Erätaiteen mestari” esittelee taiteilija Seppo Polameren (s. 1936) laajaa ja monipuolista tuotantoa. Polameri tunnetaan erityisesti erä- ja luontoaiheisista töistään. Hän on kuvittanut yli 70 kirjaa ja suunnitellut satojen kirjojen ulkoasun. Hänen kynästään on syntynyt myös exlibriksiä ja runsaasti luontoaiheista grafiikkaa. Luonnontieteellisen keskusmuseon dioraamojen maalaaminen on Polameren monen vuoden suurtyö.

Metsästysmuseon näyttelyssä on esillä Polameren tuotantoa, pääasiassa maalauksia, grafiikkaa ja kuvitustöitä, hänen pitkältä taiteilijauraltaan.

Polameri on myös metsästäjä. Omakohtaista kokemusta hän pitää erittäin tärkeänä, jotta erätaiteessa pystyy kuvaamaan harrastuksen juuriaan myöten. Helsingissä varttunut Polameri innostui luonnosta saatuaan lahjaksi Ernest Thompson Setonin kirjan Kaksi partiopoikaa. Isän perässä eräpoluilla kaupunkilaispojasta kasvoi luontoihminen ja erämies.

– Luonto on ehtymätön innoituksen ja ideoitten lähde, eikä se loukkaannu, vaikka tulkintani siitä olisi millainen tahansa, pohtii Seppo Polameri.

Aika: 24.4. – 27.9.2015

Paikka: Suomen metsästysmuseo, Tehtaankatu 23 A, 11910 Riihimäki

Lisätietoja näyttelystä Suomen Metsästysmuseon sivuilla

Kuva: Metso, Seppo Polameri