Siirry sisältöön

Riistaruokaa suomalaisravintoloista

Arktiset Aromit ry järjestää valtakunnallisen Vuoden Villiruokaravintola -kilpailun. Sen avulla lisätään luonnontuotteiden ja lähiruoan käyttöä ravintoloiden ateriatarjonnassa. Kilpailun tavoitteena on edistää suomalaista ruokakulttuuria kiinnittämällä huomiota luonnontuotteiden ja lähiruoan esiintymiseen ravintoloiden ruokalistoilla.

Vuoden Villiruokaravintolakilpailussa arvosteluperusteina ovat ravintolan ruokalistat kilpailuajalta ja villiruoan näkyminen menussa. Erityisesti painotetaan metsämarjojen, sienten, yrttien, järvikalan, riistan ja poron käyttömääriä kilpailuaikana. Teemaviikot, villiruoan ja suomalaisen luonnon esiintyminen ravintolan sisustuksessa ovat myös arvosteluperusteina.

Vuoden Villiruokaravintolakilpailun toteutusaika on elo-syyskuu 2014. Osallistumislomakkeet palautetaan 15.10.2014 mennessä Arktiset Aromit ry:lle. Kilpailuohjeet on lähetetty kesäkuussa maamme ravintoloille.

Kilpailun järjestäjä kokoaa arvosteluraadin, joka valitsee ja palkitsee loppuvuodesta kilpailun parhaat. Vuoden Villiruokaravintola saa rahapalkintona 250 euroa ja Vuoden Villiruokaravintola -kunniakirjan käytettäväksi ravintolansa mainonnassa. Lisäksi parhaita palkitaan kirjapalkinnoin ja tuetaan tiedotuksella kisassa menestyneitä ravintoloita.

Maamme ammattikeittiöt ovat avainasemassa lisättäessä suomalaisen ruokakulttuurin omaleimaisuutta ja suomalaisten raaka-aineiden arvostusta. Arvostamalla ja käyttämällä lisää oman maamme tuotteita turvaamme myös suomalaisten yritysten ja niiden työntekijöiden työpaikkoja.

Tiedote Arktiset Aromit ry:n sivulla