Siirry sisältöön

Sosiaalinen media

Suomen riistakeskuksella on oma sosiaalisen median profiilinsa Facebookissa, X:ssä (entinen Twitter) ja LinkedInissä. Suomen riistakeskuksen julkaisemalla Metsästäjä-lehdellä on oma Instagram-profiilinsa ja YouTube-kanavansa. Lisäksi Riistainfo-koulutussivuston ja ruotsinkielisen Jägaren-lehden videoita julkaistaan omilla YouTube-kanavillaan 

Toivotamme kaikki uudet tutustujat, seuraajat, tilaajat, tykkääjät, jakajat, kommentoijat ja keskustelijat lämpimästi tervetulleiksi sosiaalisen median kanavillemme.

Suomen riistakeskus Facebookissa (facebook.com)

Suomen riistakeskus X:ssa (twitter.com)

Suomen riistakeskus LinkedInissä (linkedin.com)

Metsästäjä-lehti Instagramissa (instagram.com)

Metsästäjä-lehti YouTubessa (youtube.com)

Jägaren YouTubessa (youtube.com)

Riistainfo YouTubessa (youtube.com)

Sosiaalinen media ei ole virallinen tiedotuskanavamme, vaan viralliset tiedot ovat löydettävissä riista.fi-sivustolta ja Metsästäjä-lehdestä. Tämän vuoksi sosiaalisen median päivityksemme ovat pääasiassa suomeksi. Valitettavasti meillä ei ole resursseja ylläpitää sosiaalista mediaa kuin yhdellä kielellä.

Somen pelisäännöt 

Odotamme sosiaalisen median kanavillamme asiallista keskustelua riista-alasta ja metsästyksestä. Pyri perustelemaan näkemyksesi ja kunnioita muiden näkemyksiä.   

Käytä harkintaa ennen kommentin julkaisua. Sosiaalisen median kanaviemme keskusteluissa sekä verkkolehden ja blogien kommenteissa ei ole sallittua:  

  • Henkilökohtaisuuksiin meneminen, loukkaava puhe, uhkailu, jankkaaminen, laittomuuksiin yllyttäminen, tahallinen väärinymmärtäminen 
  • Tuotteiden, tapahtumien tai palveluiden myynti ja markkinointi sekä poliittinen mainonta 
  • Kiroilu, alatyylinen kieli ja ”huutaminen”
  • Julkaisun aiheeseen liittymätön keskustelu  
  • Roskapostiksi luokiteltavat kommentit 
  • Valheiden ja disinformaation levittäminen  

Suomen riistakeskuksen viestintä ylläpitää ja valvoo sosiaalisen median kanavissaan tapahtuvaa keskustelua. Asiattomia kommentteja voidaan poistaa ilman ennakkovaroitusta. Tarvittaessa sääntöjen vastaisesti toimivia huomautetaan toiminnastaan, tai se estetään.  

Suomen riistakeskuksen blogit

Suomen riistakeskuksen riista.fi-sivuilla on riista-aiheisiin liittyviä blogeja. Blogeissa esitetyt mielipiteet, ajatukset ja keskustelunavaukset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia eivätkä edusta Suomen riistakeskuksen virallista kantaa.

Blogimerkinnät ovat julkisesti luettavissa, mutta lukijoilta edellytetään oman nimen käyttöä kommentoinnissa. Kommentoinnin niinikään vaatima sähköpostiosoite tulee vain blogin ylläpidon eli viestinnän tietoon, ei julkiseksi. Kommentit julkaistaan vasta hyväksymisen jälkeen, mutta viive pyritään pitämään vähäisenä. Kommentointia koskevat Suomen riistakeskuksen sosiaalisen median pelisäännöt.  

Suomen riistakeskuksen blogit (riista.fi)