Siirry sisältöön

MMM: Metsäkanalintujen metsästykseen rajoituksia

Metsäkanalintujen metsästystä rajoitetaan asetuksella alkavalla metsästyskaudella. Rajoitukset tulevat voimaan 10.9. Asetus perustuu 28.7.–13.8. tehtyihin riistakolmiolaskentoihin, Ylä-Lapin riekkolaskentoihin ja Suomen riistakeskuksen esitykseen.

Riistakolmiolaskentojen mukaan metsäkanalintujen pesinnät onnistuivat tänä vuonna vaihtelevasti. Suuressa osassa maata kannat ovat edelleen lähellä aallonpohjaa. Osassa maata kannat heikentyivät, mutta toisaalta osalla alueista pesinnät onnistuivat jopa keskimääräistä paremmin. Metsästystä on edelleen rajoitettava osassa maata, mutta joidenkin alueiden rajoituksia voidaan myös keventää viime vuodesta.

Riistakolmiolaskentojen aikaväliä pidennettiin tänä vuonna ja laskentojen määrää lisättiin selvästi, joten esitys perustuu 966 lasketun riistakolmion tuloksiin. Metsästystä rajoitetaan seuraavasti:

Metson rauhoitus

Metson on rauhoitettu Varsinais-Suomen maakunnassa ja Uudenmaan maakunnassa lukuun ottamatta Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kuntia.

Metson metsästysajat

10.9.–10.10. Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Päijät-Hämeen maakunnissa, Kainuun maakunnassa lukuun ottamatta Puolangan kuntaa, Keski-Suomen maakunnassa lukuun ottamatta Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Kyyjärven, Multian ja Saarijärven kuntia, Pohjois-Karjalan maakunnassa lukuun ottamatta Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven kuntia, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Iin, Kuusamon, Kärsämäen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Pyhännän, Siikalatvan, Taivalkosken, Utajärven ja Vaalan kuntia sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kunnissa.

Muualla maassa metson metsästysaika on 10.9.–31.10.

Aluekartta (metso)

Teeren rauhoitus

Teeri on rauhoitettu Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.

Teeren metsästysajat

Urosteeren talvimetsästys tammikuussa on kielletty koko maassa.

10.9.–10.10 Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Päijät-Hämeen ja Satakunnan maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kärsämäen, Muhoksen, Oulun, Pyhäjärven, Pyhännän, Siikalatvan, Utajärven ja Vaalan kuntia.

Muualla maassa metsästysaika on 10.9.–31.10.

Aluekartta (teeri)

Pyyn rauhoitus

Pyy on rauhoitettu Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.

Pyyn metsästysajat

10.9.–10.10. Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Muualla maassa metsästysaika on 10.9.–31.10.

Aluekartta (pyy)

Riekon metsästysaika ja rauhoitus

10.9.–31.3. Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnissa
Muualla maassa riekko on rauhoitettu.

Aluekartta (riekko)

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
ylitarkastaja Janne Pitkänen, p. 0295 162 338
etunimi.sukunimi@mmm.fi