Siirry sisältöön

Metsämessuilla riistametsänhoitoa metsäkanalinnuille

Suomen riistakeskus on mukana Metsämessuilla 11.–13. marraskuuta 2016 Messukeskuksessa Helsingissä. Tule Biotalousosastolle kuulemaan ja keskustelemaan riistaeläimet huomioivasta metsänhoidosta.

Osastomme (6 D 62) teemana on riistametsänhoito. Haluamme rohkaista metsänomistajia ja metsäammattilaisia uteliaisuuteen riistaeläimet huomioivan metsänhoidon suhteen. Talousmetsissä asuu esimerkiksi metsäkanalintuja, metsäjäniksiä ja metsäkauriita, jotka viihtyvät tiheikköjen suojissa. Riistalle suotuisa tiheikköinen talousmetsä on myös miellyttävä virkistysalue luonnossaliikkujille. Asiantuntijoidemme kanssa messuvieraat voivat keskustella eri tavoista elävöittää metsäriistan elinympäristöjä. Riistametsänhoito ei laske talousmetsän arvoa, mutta lisää niin eläinten kuin ihmisten hyvinvointia.

Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelijat Mirja Rantala ja Mikko Alhainen jakavat vinkkejä riistametsänhoitoon Biotalousosaston yhteisellä lavalla perjantaina kello 13.00 ja lauantaina kello 10.15. Sunnuntaina kello 12.15 riistasuunnittelija Ohto Salo kertoo, miten afrikkalaisen sikaruton uhka torjutaan yhteistyössä.

Biotalous-osastolla esittäytyvät Suomen riistakeskuksen lisäksi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Luonnonvarakeskus, maa- ja metsätalousministeriö, Maanmittauslaitos, Metsähallitus, Suomen metsäkeskus sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Biotaloutta tehdään messuosastolla tunnetuksi konkretian kautta: turkikset, ravintolajikkeet, puutuotteet ja muut luonnonvarojen jalosteet ovat tärkeä osa suomalaista biotaloutta.

Metsän virkistyskäyttöä, metsänhoitoa, metsäalan innovaatioita ja metsänomistajille tarkoitettuja tuotteita ja palveluita esittelevä Metsämessut on alan suurimpia tapahtumia Suomessa. Metsämessut on osa Meidän viikonloppu -tapahtumakokonaisuutta, johon kuuluvat myös ELMA-maaseutumessut, 55plus-messut, Kädentaitomessut, Lemmikkimessut ja OutletExpo.

Tutustu Biotalousosaston ohjelmaan

Lue lisää Metsämessuista