Siirry sisältöön

Käytännönläheisiä video-ohjeita riistanmetsänhoitoon

Uudet, syksyllä 2016 kuvatut videot esittelevät riistametsänhoidon menetelmiä. Kuva: Marko Svensberg / Suomen riistakeskus

Suomen riistakeskus ja Suomen Metsäsäätiö ovat julkaisseet uusia videoita riistametsänhoidon menetelmistä. Video-ohjeissa esitellään taimikonhoitoa ja harvennusta, alikasvoksen merkitystä ja riistallisia erityiskohteita. Videot ovat kaikkien vapaasti saatavilla osoitteessa riistametsa.fi.

Riistametsänhoito on tavallisten talousmetsien hoitoa, jossa otetaan metsäkanalinnut ja muu riista huomioon. Menetelmät ovat vapaaehtoisia ja helppoja. Käytännönläheiset menetelmät on kehitetty yhdessä metsäammattilaisten kanssa.

Riistametsänhoito ei estä puuntuotantoa tai aiheuta metsänomistajille lisäkustannuksia. Päinvastoin menetelmät tukevat metsäalan elinvoimaisuutta ja kannustavat riistasta kiinnostuneita maanomistajia metsänhoitotöihin.

Kolme lyhyttä videota tiivistävät riistametsänhoidon pääperiaatteet ja konkretisoivat sen käytännön toteutusta. Videot on tarkoitettu kaikille metsänhoidosta, luonnonhoidosta tai riistan elinympäristöistä kiinnostuneille. Niistä löytyy vinkkejä metsänhoidon menetelmien hienosäätöön jokaiselle metsäammattilaiselle ja metsänomistajalle.

‒ Videot näyttävät hienosti sen, kuinka yksinkertaisista asioista riistametsänhoidossa on kyse. Enää ei löydy syytä jättää riistametsänhoidon menetelmiä opiskelematta, toteaa projektista vastannut Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelija Mirja Rantala.

Suomen Metsäsäätiö on videoprojektin päärahoittaja. Projekti jatkaa vuonna 2015 tehdyn riistametsänhoidon viestintäkampanjan jalanjäljillä.

Videot ja muuta materiaalia riistametsänhoidosta on vapaasti saatavilla osoitteessa www.riistametsa.fi.

Suomen Metsäsäätiö, rajattu

Suomen Metsäsäätiö on metsäelinkeinon hyväksyttävyyden edistäjä. www.metsasaatio.fi

Valokuva: Marko Svensberg / Suomen riistakeskus

Lisätietoja

Rantala, Mirja

  • Viestintäsuunnittelija
  • Viestintä
  • 029 431 2125
  • mirja.rantala@riista.fi