Siirry sisältöön

Laumanvartijoita ja oppia petoaidan rakentamiseen YouTube-videolla

Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin SusiAita-hanke on koonnut kesän infotilaisuudet videoiksi. Aiheina ovat olleet maakunnan susi- ja susivahinkotilanne, koti-ja tuotantoeläimien suojaaminen pedoilta esimerkiksi laumanvartijakoirien ja petoaitojen avulla sekä tuen hakeminen perinnemaisemien hoidolle. Haasteellisen laumanvartijakoiran käyttö on mahdollista myös Suomessa, kunhan koirien koulutukseen panostetaan riittävästi ja niillä on riittävästi tilaa ja tekemistä, toteaa hankkeen videolla eläinten hyvinvointitutkija Teet Otstavel.

Videoilla kerrotaan myös mistä voi hakea apua petoaitojen pystyttämiseen. Kohdekohtaisissa demonstraatioissa on videoilla esitelty petoaidan rakentamista ja käyttökokemuksia sekä riistakameroiden hyödyntämistä laitumien valvonnassa.

Salon susihanke on lisännyt yhteystyötä alueella ja lähentänyt toimijoita konfliktien välttämiseksi. Kesän tilaisuuksissa on ollut runsaat sata osallistujaa. Infotilaisuudet ja tapahtumat on suunniteltu, ja suunnitellaan jatkossakin, kaikkien toimijoiden kanssa yhteistyössä niin, että susiasiaa käsiteltäisiin mahdollisimman monesta näkökulmasta. Hankkeen tavoitteena onkin suuremmassa mittakaavassa yhteen sovittaa ja turvata maaseudun elinvoimaisuus ja suden suojelu. Yhteistyökumppaneina piirin lisäksi ovat Salon seudun luonnonsuojeluyhdistys ja Suomen Riistakeskus Varsinais-Suomi. Hanke saa rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta vuosille 2014-2020 Ykkösakseli ry:n kautta. Hanke jatkuu vuoden 2016 loppuun saakka.

Seuraava infotilaisuus pidetään 23. elokuuta klo 17.30 Salon kaupungintalolla aiheesta Miten toimia petovahingon sattuessa.

Hankkeen tuottamia infotilaisuuksien videoita ja muuta tietoa hankkeesta

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 23.8. tilaisuuteen:

Antti Rinne, hankekoordinaattori
044 9871 597, susiaita2016@gmail.com