Siirry sisältöön

Kalkkaan eli koirashaahkan pyytäjä – kirjaa saalis Oma riista -palvelussa!

Euroopan komissio haluaa Suomen perustelevan koirashaahkan eli kalkkaan metsästyksen direktiivinmukaisuuden. Sen vuoksi pyydämme kaikkia kalkkaanmetsästäjiä kirjaamaan saaliinsa kesäkuussa Oma riista -verkkopalvelussa.

Euroopan komissio perää perustellussa lausunnossaan Suomelta perusteluja koirashaahkan eli kalkkaan kesäkuun alussa alkavalle pyynnille. Se kyseenalaistaa meillä sallitun metsästysajan lajin lisääntymisaikana ja tulkitsee sen olevan lintudirektiivin vastainen, etenkin lajin taantumisen vuoksi. Tiedotteessaan komissio kertoo vievänsä asian Euroopan unionin tuomioistuimeen, ellei Suomi toimita riittäviä perusteluja kesäkuun loppuun mennessä.

Suomen riistakeskus vetoaa kaikkiin koirashaahkaa metsästäviin, että nämä kirjaisivat saaliinsa viipymättä Oma riista -verkkopalvelussa ja kehottaisivat myös muita kalkkaanpyytäjiä tekemään niin. Tarkat saalistiedot pyyntikauden ensimmäiseltä kuukaudelta eli kesäkuulta ovat erityisen tärkeitä, jotta Suomen riistakeskus voi toimittaa ajantasaiset saalistiedot maa- ja metsätalousministeriölle.

Luo Oma riista -tunnus osoitteessa oma.riista.fi: tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, matkapuhelinnumeron ja pankkitunnukset. Kirjaudu Oma riista -verkkopalveluun ja kirjaa saaliisi Riistaloki-välilehdellä. Voit myös kirjata saaliisi käyttämällä Oma riista -mobiilisovellusta, jonka saat Google Play, Windows Phone tai IOS-kaupoista. Oma riista -palvelussa rekisteröitynyt käyttäjä voi tallentaa saalistiedot myös toisen, järjestelmään rekisteröitymättömän metsästäjän puolesta. Verkkopalvelu ja mobiilisovellukset ovat ilmaisia ja helppokäyttöisiä. Käyttäjän henkilötietoja, saaliskuvia, lisätietoja tai tarkkoja saaliin saantipaikkoja ei julkaista. Jos ilmoittaminen ei muutoin onnistu, voi saalistiedon (pyyntipaikka ja -aika sekä linnun sukupuoli) ilmoittaa Suomen riistakeskuksen aluetoimistolle.

Lisätietoja Suomen riistakeskuksen aluetoimistoista, ks. yhteystiedot