Siirry sisältöön

Infotilaisuuksien antia tekstinä ja kuvana

Suomen riistakeskus järjesti villisioista ja afrikkalaisesta sikarutosta metsästysseuroille, riistanhoitoyhdistyksille ja muille asianosaisille tiedotus- ja keskustelutilaisuuden perjantaina 24. lokakuuta Lappeenrannassa yhdessä Suomen Metsästäjäliiton kanssa ja myöhemmin samassa kuussa Itä-Uudellamaalla yhdessä maa- ja metsätalousministeriön kanssa. 

Lappeenranta 24.10.2014 (2)
Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö, eläinlääketieteen tohtori Jaana Husu-Kallio kertoi afrikkalaisesta sikarutosta tautina ja Suomen sikayrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Ari Berg piti sianlihantuottajien puheenvuoron Lappeenrannan tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa lokakuussa.

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio lupasi Lappeenrannassa Teemu Kouhialle (kuvassa etualalla), että jos kaikki tekevät parhaansa mutta afrikkalainen sikarutto silti leviää Suomeen, metsästäjiä ei tietenkään tulla pitämään vastuussa taudinehkäisyn epäonnistumisesta.
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio lupasi Lappeenrannassa Teemu Kouhialle (kuvassa etualalla), että jos kaikki tekevät parhaansa mutta afrikkalainen sikarutto silti leviää Suomeen, metsästäjiä ei tietenkään tulla pitämään vastuussa taudinehkäisyn epäonnistumisesta.
Kaakkois-Suomen riistapäällikkö Erkki Kiukas muistutti, että mahdollisimman häiriötön, porsaisiin ja ylivuotisiin keskittyvä kyttäysmetsästys liikuttelee villisikoja vähiten ja siten vähentää tartuntariskiä.
Kaakkois-Suomen riistapäällikkö Erkki Kiukas muistutti lappeenrantalaisia metsästäjiä, että mahdollisimman häiriötön, porsaisiin ja ylivuotisiin keskittyvä kyttäysmetsästys liikuttelee villisikoja vähiten ja siten pienentää tartuntariskiä.

Afrikkalaisen sikaruton torjunnasta uusimmassa Metsästäjä-lehdessä

Lappeenrannan tilaisuuden puheenvuorot Metsästäjäliiton kuvaamina videoina