Ilmoittautumisaikaa pidennettiin 15.3 asti Suomen riistakeskuksen ja Retkitukun järjestämä valtakunnallinen riistan elinympäristöjen hoidon kilpailu on päättymässä. Pidensimme ilmoittautumisaikaa…
Kaikki
Tunteita pintaan – myös riistan vuoksi
Itsenäisyyden Suomi 100 -juhlavuosi takana. Loppumassa myös juhlavuoden kunniaksi järjestetty Riistan vuoksi -kilpailu. Teitkö sinä toimia riistan vuoksi?…
Supikoiraa jäljittämällä
Jäljittäminen alkutalven lumilla tai kevään korvalla on yksi tapa metsästää supikoiraa. Jälkiä supeista saattaa löytyä myös keskellä talvea…
Hakkuusuunnittelua talouden ja riistan tasapainolaudalla
Aamuinen maastokävely metsäsuunnittelijan kanssa oli antoisa. Harvennusrästejä löytyy ja uudistuskypsää kuviotakin on. Puhtaasti puuntuoton näkökulmasta päätökset voisi olla…
Suo siellä, vetelä täällä – märkä syksy paljastaa kosteikoille kohtia
Vedenvaivaamat notkot, tulvien valtaamat vierut ja vetelät pohjat ovat usein hankalia paikkoja viljellä viljaa tai kasvattaa puuta. Kun…
Pyy-ympäristöt ja metsätalous
Metsäkanalinnuistamme pyy kaipaa eniten suojaa. Metso ja teeri pakenevat lähestyvää petoa, kun taas pyy valitsee paljon useammin lymyilyn.…
Talviruokinnan toteuttaminen
Eläinten talviruokinta on hyvä aloittaa ennen lumen tuloa, jotta eläimet löytävät ruokintapaikat ja eläinten elimistöllä on aikaa sopeutua…
Vaihettumisvyöhykkeiden hoito III
Rantoja hoitamaan – vinkkejä hoitotoimiin Vesistöihin rajoittuvat vaihettumisvyöhykkeet ovat lajirikkaita elinympäristöjä. Niiden hoidossa tapauskohtainen harkinta ja vesiensuojelun huomioiminen…
Pienpetojen pyynti on aktiivista riistanhoitoa
Pienpetojen pyynti on aktiivista riistanhoitoa, joka toimeliaalle riistanhoitajalle ja metsästäjälle on varmasti mieluista. Keväisin toteutettuna sen riistanhoidollinen arvo…
Vaihettumisvyöhykkeiden hoito II
Pellolta metsään – vinkkejä hoitotoimiin Peltojen reunoilla on monenlaisia vyöhykkeitä – avoimen niittymäisiä, puoliavoimia tai sulkeutuneita hakamaita ja…