Siirry sisältöön

Tietoa ja elämyksiä Metsämessujen Biotalousosastolla

Tiedätkö, minkälaista tekstiilikuitua syntyy koivusta tai mitä paperin valmistuksen sivutuotteista tehdään? Entä mitä kaikkea härkäpavusta voidaan saada irti? Miltä näyttää aasianrunkojäärä, viheliäinen metsätuholainen? Mietitkö, miten saat riistan viihtymään metsässäsi tai kaipaatko neuvoja metsäverotukseen?

Näihin kysymyksiin saat vastauksia Metsämessuilla Helsingin Messukeskuksessa 11.–13. marraskuuta. Biotalousosastolla on laaja tarjonta metsäaiheista. Lisäksi voit perehtyä riista- ja retkeilyaiheisiin sekä luonnon elvyttäviin vaikutuksiin. Biotalousosaston toteuttavat muotoilijat yhdessä maa- ja metsätalousministeriön sekä sen hallinnon alan organisaatioiden kanssa.

Koululaiset kysyvät biotaloudesta – ministeri Tiilikainen vastaa
Perjantaina 11. marraskuuta 9000 koululaista tutustuu metsäisiin aiheisiin messuilla. Pelastaako biotalous ihmiskunnan? Voisiko Suomen energian tarpeen tuottaa kokonaan uusiutuvilla energiamuodoilla? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen koululaisten biotaloustentissä.

Maa- ja metsätalousministeriön asiantuntijat kertovat, miten metsävaratietoa voidaan hyödyntää entistä paremmin sekä minkälaisia muutoksia metsäverotukseen ja metsätilan sukupolvenvaihdokseen on tulossa.

– Esittelemme, mitä biotaloudessa on saavutettu ja toisaalta haluamme tuoda esiin biotalouden potentiaalin. Biotalousvisassa voit tutustua biotalouden raaka-aineisiin niin puupohjaisiin tuotteisiin kuin palkokasveihin. Tarjontaa on kaikenikäisille ja kutsumme kaikki innokkaat piirtämään mielimetsänsä, sanoo viestintäjohtaja Pekka Väisänen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Puhetta biotaloudesta

Perjantaina Metsälavalla biotaloudesta keskustelevat toimitusjohtaja Arto Tiitinen Iskusta, muotoilija Pirjo Kääriäinen Aalto-yliopistosta ja metsäneuvos Marja Kokkonen MMM:stä. Lauantaina agronomi Juuso Joona Soilfoodista kertoo, miten metsäteollisuuden sivutuotteet saadaan kiertoon ja koordinaattori Mikko Rahtola Luonnonvarakeskuksesta neuvoo, miten maatalouden ravinteet kierrätetään kannattavasti.

Sunnuntaina Metsälavalla esiintyvät kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä ja St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen. Metsälavan tarjonnan lisäksi lukuisat asiantuntijat pureutuvat biotalouteen Biotalousosastolla.

Biotalousosastolta tavoitat maa- ja metsätalousministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Eviran, Luonnonvarakeskuksen, Maanmittauslaitoksen, Metsähallituksen, Metsäkeskuksen ja Suomen riistakeskuksen asiantuntijat.

Aalto-yliopiston ja Iskun kanssa yhteistyössä toteutetulla osastolla näkyy pian 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kotimainen muotoiluosaaminen ja uusiutuvat materiaalit. Osaston on suunnitellut muotoilun maisteriopiskelija Outi Mustonen.

Aika: 11.–13.11.2016
Paikka: Messukeskus, Biotalousosasto 6D62 (Messuaukio 1, Helsinki)

Lue lisää tarjonnastamme

Katso lisätietoja Metsämessuista

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
viestintäjohtaja Pekka Väisänen, p. 0295 162 480, etunimi.sukunimi@mmm.fi