Siirry sisältöön

Sidosryhmät mukaan EU-tason suurpetokeskusteluun

Euroopan unionin komissio on eilen julkistanut keskustelufoorumin edesauttaakseen suurpedoista aiheutuvien sosiaalisten konfliktien ratkaisua. Mukana laajapohjaisessa ja säännöllisesti kokoontuvassa foorumissa ovat metsästäjien, maanviljelijöiden, maanomistajien ja luonnonsuojelijoiden edustajat sekä Ruotsin ja Suomen yhteinen porotalouden edustaja.

Lue lisää Sarvi-uutisblogista

Sidosryhmät pitävät osallistumista EU:n keskustelufoorumiin tärkeänä, vaikka mukana olon perustelut vaihtelevatkin jonkin verran kunkin omien intressien mukaisesti. Kaikkien mielestä on kuitenkin merkittävää, että EU:n suurpetoaloitteen myötä voidaan istua yhdessä alas keskustelemaan muun muassa ongelmista ja parhaista käytännöistä, mutta ennen kaikkea  oleellista on saada sidosryhmien edustamien ihmisten ja yhteisöjen äänet kuuluviin.

Komissaari Janez Potočnik kertasi sopimuksen allekirjoitustilaisuuden lopuksi, että tämä on itse asiassa se kantava periaate, minkä vuoksi Euroopan unioni alun perin perustettiin: istua alas keskustelemaan joskus vaikeistakin asioista sotimisen sijaan. ”Kyseessä on pidemmän aikavälin tavoite paremman ihmisten ja suurpetojen välisen yhteiselon rakentamiseksi”, hän painotti loppupuheenvuorossaan. Kun turvaamme luonnonvarojemme ja ekosysteemien kestävän kehityksen, turvaamme samalla myös omaa tulevaisuuttamme.

Lue komission tiedote

Videoraportti julkistustilaisuudesta