Siirry sisältöön

Satakuntaan lupa yhden suden pyyntiin

Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvan yhden suden kaatamiseksi ns. Köyliön laumasta. Lupa on voimassa 4.2.-21.2. välisen ajan.

Köyliön, Huittisten ja Alastaron alueella on ollut vakiintunut susireviiri jo pitkään. Alueelta tehtyjen havaintojen perusteella kyseiseen susilaumaan kuuluu tällä hetkellä 7-9 susiyksilöä.

Reviirialueelta on kirjattu huomattava määrä tapahtumia, joissa susi tai sudet ovat liikkuneet lähellä asutusta. Toistuvat havainnot ovat aiheuttaneet turvattomuuden tunnetta alueen asukkaissa, sekä huolta koti- ja lemmikkieläinten turvallisuudesta. Nyt myönnetty lupa onkin lupaehtojen mukaisesti kohdennettava pihassa, koiratarhalla tai tuotantoeläinten pitopaikalla käyneeseen yksilöön. Metsästys on johdettua ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää.

Poikkeuslupa on myönnetty metsästyslain 41 a §:n 1 momentin 3 kohdan perusteella, eli kansanterveyden, yleisen turvallisuuden tai muun erittäin tärkeän yleisen edun kannalta pakottavista syistä, mukaan lukien taloudelliset ja sosiaaliset syyt.

Luonnonvarakeskuksen joulukuun väliarvion mukaan Suomessa arvioitiin olevan 32–38 susilaumaa. Laumojen määrässä ei näytä tapahtuneen merkittävää muutosta vuoteen 2015 verrattuna. Uusi kanta-arvio valmistuu maaliskuussa 2017.

 

Lisätiedot:

Antti Impola, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus Satakunta

029-431 2321, antti.impola@riista.fi