Siirry sisältöön

Riistainfosta tietoa riistasta ja metsästyksestä

 

Kesäkuussa julkistettiin Suomen riistakeskuksen uusi suomalaista riistaa ja metsästystä esittelevä koulutussivusto Riistainfo.fi. Sivusto tarjoaa käyttäjälleen monipuolisesti sähköisiä opetus- ja koulutusmateriaaleja kuten lajintunnistusvideoita, tuoreimmat tiedot metsästyslakimuutoksista sekä runsaasti erilaisia kursseja metsästyksestä. Uutuutena sivustolla on oppimateriaalia riistaeläinten jäljistä ja jätöksistä.

Riistainfo.fi-sivusto on tarkoitettu kaikille luonnosta ja riistasta kiinnostuneille. Koulutussivustoa päivitetään alati ja tavoitteena on tarjota monipuolista sisältöä, jossa on hyödynnetty niin videoita kuin valokuvia. Fyysiset Suomen riistakeskuksen tai riistanhoitoyhdistysten järjestämät koulutustilaisuudet löytyvät kätevästi tapahtumahaun kautta.

– Riistainfo on rakennettu Suomen riistakeskuksen aiemman koulutus.riista.fi-sivuilla toimineen koulutusportaalin pohjalta. Aiemmin toimineen palvelun sisältömäärää on kasvatettu ja sen ulkoasua sekä käytettävyyttä on parannettu. Palvelun käyttäminen ei vaadi kirjautumista, vaan kuka tahansa voi opiskella valtaosaa palvelun sisällöstä, Marko Mikkola Suomen riistakeskuksesta kertoo.

Monipuolista tietoa riistasta

Riistainfo.fi on otettu käyttöön, jotta riista-asioista kiinnostuneet ihmiset löytäisivät mahdollisimman helposti tarvitsemaansa tietoa. Palvelun etusivulla on käyttäjäryhmittäiset ja aihealueittaiset pikapainikkeet, joiden avulla esimerkiksi metsästyksenjohtajina toimivat löytävät kaikki toimenkuvaansa liittyvät asiat helposti. Opettajille on oma osionsa, mistä löytyy apua riistallisten asioiden opettamiseen kouluissa. Tietoa löytyy myös riistanhoitoyhdistysten toimijoille. Lisäksi sivustolla on linkkejä yhteistyötahojen koulutuksiin.

Kaikki metsästyksen aloittamiseen liittyvä on koottu Uusi metsästäjä -osioon, josta metsästyksestä kiinnostunut löytää tarvittavat tiedot tutkinnon suorittamisesta ja pääsee ostamaan Metsästäjän oppaan tai sen verkkokurssin. Uuden metsästäjän materiaaleissa pääsee lisäksi tutustumaan metsästäjätutkinnon harjoitustehtäviin.

Lait ja asetukset -sivustolle on koottu metsästystä koskeva ajantasainen lainsäädäntö ja tuoreet muutokset. Osio on tärkeä kaikille metsästäjille, sillä lainsäädännössä jatkuvasti tapahtuvien muutosten seuraaminen on jokaisen metsästäjän velvollisuus. Riistainfoon on koottu myös Oma riista -palvelun käyttöohjeet.

– Toivottavasti Riistainfo innostaa myös kokeneet metsästäjät oppimaan uutta ja kertaamaan tietojansa, Marko Mikkola toteaa.

Minkä eläimen jäljet?

Uutuutena Riistainfoon on rakennettu yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen ja Suomen Metsästäjäliiton kanssa riistaeläinten jälkien ja jätösten tunnistusosio. Osiossa esitellään riistaeläinten ja -lintujen kesä- ja talvijälkiä sekä eläinten jätöksiä.

Riistainfossa on runsaasti lajintuntemusvideoita, joiden avulla voi harjoitella omia lajintunnistustaitojaan. Lajintuntemusmateriaalien lisäksi Riistainfossa on videoita saaliin käsittelystä ja eri metsästysmuodoista.

 

www.riistainfo.fi

Lisätietoa:
Marko Mikkola, erikoissuunnittelija, Suomen riistakeskus
029 431 2282, marko.mikkola@riista.fi