Siirry sisältöön

Riista-aiheinen oppimissivusto avattu!

Riistakoulu on uusi oppimissivusto, joka on suunnattu peruskoulun viides- ja kuudesluokkalaisille. Helppokäyttöinen ja ilmainen verkkosivusto on tehty erityisesti opetus- ja koulukäyttöön.

Riistakoulu on rakennettu uuden opetussuunnitelman sisältöjen ja tavoitteiden pohjalta. Sivuston on luonut Janne Jaakkola (MMM) yhteistyössä Suomen riistakeskuksen kanssa osana kasvatustieteen pro gradu -tutkielmaansa.

– Tutkin pro gradu -tutkielmassani viidesluokkalaisten luontosuhdetta ja käsityksiä Suomen riistaeläimistä sekä niiden elinympäristöistä. Osoittautui, että tietämys riistaeläimistä on melko kapeaa ja rakentuu joillakin osittain myös virhekäsitysten varaan. Valmistun pian luokanopettajaksi, ja halusin luoda yhteistyössä Suomen riistakeskuksen kanssa opetuskäyttöön ilmaisen riista-aiheisen sivuston, jota on helppo käyttää ja joka palvelee sekä oppilaiden että opettajien tarpeita, kertoo Jaakkola.

Riistakoulu tarjoaa opettajille valmiit opetussuunnitelman mukaiset materiaalit, joita voi hyödyntää laaja-alaisesti vaikkapa ympäristötiedon, äidinkielen tai kuvataiteen opetuksessa. Tällä hetkellä sivustolla on noin 16 tunnin kokonaisuus, ja oppilaiden itseopiskelu on tehty mahdollisimman helpoksi. Sivusto toimii sekä tietokoneilla että mobiililaitteilla.

Janne Jaakkolan mukaan sivusto on suunniteltu siten, että tietotekstejä voi käyttää sellaisenaan opiskelussa. Tekstit ovat tasoltaan sopivia viides- ja kuudesluokkalaisille.

– Sivustoa voi hyödyntää erittäin helposti laaja-alaisen osaamisen kehittämisessä tarttumalla sivustolta löytyvään, valmiiksi suunniteltuun tehtäväkokonaisuuteen, Jaakkola lupaa.

 

Tutustu Riistakouluun!

Lisätietoja

Tolvanen, Jouni

  • Riistasuunnittelija, Kaakkois-Suomi
  • Nuorisotoiminta
  • 029 431 2222
  • jouni.tolvanen@riista.fi