Siirry sisältöön

Poliisin tiedote koskien 7.1. – 8.1.2017 viikonlopun susijahtia Kanta-Hämeessä

Lauantaina 7.1.2017 poliisille oli tullut ilmoitus, jossa Hämeenlinnan Rengossa metsästäjät ilmoittaneet, että heidän suorittamaansa laillista jahtia häiritään. Poliisipartio on mennyt tällöin paikalle ja tavannut myöhemmin ja tarkistanut henkilöllisyyden kahdelta mieheltä, jotka olivat saapuneet paikalle muulta paikkakunnalta ja olleet kertomansa mukaan koiria ulkoiluttamassa jahtipaikan läheisyydessä metsässä.

Sunnuntaina 8.1.2017 kyseiseen susijahtiin Hämeenlinnan Renkoon uudelleen menneitä metsästäjiä oli heidän kertomansa mukaan seurattu metsäalueelle mennessä kahdella autolla. Kyseisen jahdin metsästysalueelle johtavalla reitillä oli kuitenkin ollut suljettava puomi siten, että alueelle ulkopuolisten pääsy ajoneuvoilla oli estynyt ja seuraaminen päättynyt. Kyseinen puomin läheisyydessä oli tällöin sunnuntaina 8.1.2017 noin klo 13 aikaan räjäytetty jonkinlainen ilotulite, joka ei ollut aiheuttanut vahinkoja ja tapahtuma-aikaan läheisyydessä ei ollut muita ihmisiä kuin teon tehneet.

Poliisi on paikalle saavuttuaan tarkistanut useiden metsästäjien luvat ja todennut, että kaikki olivat paikalla luvallisessa jahdissa koskien alueella nähtyjä susia. Metsästäjien kertoman mukaan myös jahdissa käytettyjen radiokanavien toimintaan oli mahdollisesti tahallisesti häiritty. Luvan kyseiseen alueella suoritettavaan jahtiin on myöntänyt Suomen Riistakeskus. Tämän hetkisen tiedon mukaan poliisi ei ole toistaiseksi käynnistänyt esitutkintaa viikonlopun 7.1. – 8.1.2017 edellä mainittujen tapahtumien johdosta, vaan paikalla on poliisi tapahtuma-aikaan toiminut neuvoin, kehotuksin ja käskyin, joilla tilanne on saatu rauhoittumaan kyseisellä alueella.

Hämeen poliisilaitoksen yleisjohtaja komisario Jorma Joki-Anttila