Pohjois-Savon Tervastulet 14.12. Sonkajärvellä

Tervastulet ovat Pohjois-Savossa perinteikäs joulunalustapahtuma, jossa ihmiset kokoontuvat yhteen vaihtamaan kuulumisia ja muistelemaan kulunutta vuotta. Tulinen tervastulikahvi tai mehu lämmittää mukavasti ja sitä nauttiessa on rattoisaa seurata pimentyvässä illassa loistavia nuotioita.

Tervastulet ovat tänä vuonna syntyneet sonkajärvisten metsästysseurojen ja Sonkajärven riistanhoitoyhdistyksen sekä Jyrkän kyläyhdistyksen yhteistyönä. Maakunnallisina järjestäjinä ovat Pohjois-Savon kennelpiiri ja Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Savon piiri. Paikalle odotetaan saapuvan pohjoissavolaisia ja naapurimaakuntien erä- ja luontoihmisiä nauttimaan erähenkisestä ohjelmasta noin kolmen tunnin ajaksi.

Tervastulien juhlapuhujana on kansanedustaja Markku Eestilä. Muina ohjelmanumeroina tapahtumassa on muun muassa Sukevan alakoulun musiikkiesitys. Savon Sanomien edustajat julkaisevat minkkikilpailun tuloksen. Vuoden erämiehen julkistaminen on myös odotettu hetki. Jouluaattoaamusta joulupäivän iltaan kestävän joulurauhan julistaa metsäneläimille ja luonnolle edellisen vuoden erämies Seppo Pitkänen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Aika: lauantai 14. joulukuuta kello 14 (kahvia ja mehua) ja kello 15 (ohjelmaa) alkaen
Paikka: Sonkajärven Jyrkän maasto