Siirry sisältöön

Pohjois-Karjalaan poikkeusluvat 18 ilveksen pyyntiin

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan luvat 18 ilveksen kannanhoidolliseen poikkeuspyyntiin. Edellisellä metsästyskaudella lupia oli myönnetty maakuntaan 14. Riistakeskus on kohdentanut luvat maakunnan vahvimmille ilvesalueille. 

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Pohjois-Karjalan ilveskanta on ennen metsästyskauden alkua 155-175 aikuista yksilöä. Kanta on vakiintunut tälle tasolle, sillä vuotta aiemmin vastaava arvio oli 180-200 yksilöä. Luonnonvarakeskuksen tekemä arvio ilvesten määrästä perustuu petoyhdyshenkilöiden tarkastamiin ja kirjaamiin havaintoihin. Vuonna 2018 arvioitiin Pohjois-Karjalan alueella liikkuneen 26-29 ilvespentuetta.

Ilvespentueita on havaittu eniten maakunnan länsiosassa Polvijärvellä, Liperissä ja Rääkkylässä. Lisäksi Valtimon alueella ilvespentueita on havaittu aikaisempaa runsaammin.

Koko maan ilveskanta on Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan 1845-1955 yli vuoden ikäistä ilvestä. Poronhoitoalueen eteläpuoliseen Suomeen on myönnetty poikkeusluvat 240 ilveksen pyyntiin.

Ilveksen metsästyskausi alkaa joulukuun alussa ja päättyy helmikuun lopussa.

Lisätietoja:  riistapäällikkö Juha Kuittinen 029 431 2291