Siirry sisältöön

Paikkapisteet Oma riista -palveluun

Metsästäjien toivoma paikkapistetoimintojen kokonaisuus on nyt toteutettu Oma riista -palveluun. Seurat voivat hyödyntää paikkapisteitä monin tavoin, ja erityisesti metsästysturvallisuuden parantamiseen.

Oma riista- mobiilisovelluksessa pisteet saa näkyviin yläreunan valikosta. Pisteitä on mahdollista myös suodattaa eli valita näyttävät pisteet. Kuvassa on valittu näkyviin passipaikat

 Paikkapisteiden avulla metsästäjä esimerkiksi löytää oman passipaikkansa helposti, koska hän näkee sekä oman sijaintinsa että passipaikansa Oma riista -mobiilisovelluksen kartalla. Ominaisuus on tärkeä myös metsästyksenjohtajille, joiden on aiempaa helpompaa suunnitella ja ohjata metsästystä.

Seuran yhteyshenkilö ylläpitää paikkapisteitä Oma riista -verkkopalvelussa. Kaikki seuran jäsenet voivat tarkastella paikkapisteitä verkkopalvelusta tai Oma riista -mobiilisovelluksesta valitsemalla alueen, johon paikkapisteet on liitetty. Mobiilisovelluksessa paikkapisteet ovat aluksi tarjolla vain Android-puhelimiin (sovellusversio 2.5.2.). iOS -laitteille toiminnallisuus on saatavilla vasta ensi vuoden puolella.

Paikkapisteitä on neljää erilaista tyyppiä:

  1. Passipaikka
  2. Nuolukivi
  3. Ruokintapaikka
  4. Muu

Pisteitä voi määritellä kartalle joko yksitellen tai useampien pisteiden ketjuna. Jokainen paikkapiste saa yksilöllisen numeron, joten niiden erottaminen toisistaan on helppoa. Kullekin paikkapisteelle voi antaa myös nimen ja tekstimuotoisen kuvauksen.

Voidaan käyttää myös muissa sovelluksissa

Tallennetut tiedot saa irrotettua Oma riista -palvelusta .xls tai .gpx -muotoisena, jolloin niitä voidaan käyttää myös muissa sovelluksissa. Lisäksi Suomen riistakeskus tarjoaa Oma riista -yhteensopiva rajapinnan, josta voi hakea alueen tunnuksella joko pelkän alueen tai alueen ja siihen liitetyt paikkapisteet. Tämä tarjoaa kaupallisten toimijoiden sovelluksille, kuten koiratutkaohjelmille, mahdollisuuden näyttää paikkapisteitä. Rajapinnan kuvaus löytyy riista.fi/avoindata -sivuilta.

Lisätietoja:

Oma riista neuvonta puh 029 431 2111 tai oma@riista.fi

Jos haluat osallistua koulutukseen

Passipaikat ja muut pisteet Oma riistan kartalle -koulutukseen pääsee osallistumaan laittamalla alla olevan linkin talteen ja naksauttamalla sitä noin 15 minuuttia ennen koulutuksen alkua.

Osallistu 9.12.2021 klo 18-19 järjestettävään koulutukseen napsauttamalla tästä

Osallistu 16.12.2021 klo 15-16 järjestettävään koulutukseen napsauttamalla tästä


Oma riista on Suomen riistakeskuksen ylläpitämä palvelu, jolla on yli 200 000 käyttäjää