Siirry sisältöön

On aika hakea tuntumaa ampumaradalta

Elokuussa alkaa uusi metsästysvuosi. Jokaisen metsästäjän on viimeistään nyt aika kaivaa aseet kaapista ja suunnata radalle harjoittelemaan.  Hyvän riistalaukauksen vaatima ampumavarmuus syntyy vain harjoittelemalla. Samalla turvallinen aseenkäsittelyrutiini vahvistuu.

Rataharjoittelu on tarpeen kaikille metsästäjille. Haulikolla osuminen perustuu pitkälti lihasmuistiin ja rutiiniin, jotka kaipaavat mahdollisen tauon jälkeen herättelyä. Kiväärillä osuminen puolestaan vaatii puhtaan laukaisun harjoittelua, jotta metsästystilanteessa ei tule nykäistyä. Samalla varmistutaan kiväärin oikeasta kohdistuksesta. Rata-ammunta palauttaa mieleen myös aseen oikean ja turvallisen käsittelyn.

Metsästettäessä ei tule ampua ylipitkille matkoille, jotta vältytään haavoittamisilta. Rataharjoittelulla muodostuu käsitys omista ampumataidoista ja oikeista ampumaetäisyyksistä. Jos tilanne metsästettäessä ei ole suotuisa, on parempi jättää ampumatta.

Vähän ampumakokemusta omaavien kannattaa hakeutua Suomen Metsästäjäliiton Metsästysammunnan ABC-koulutukseen. Kurssin sisältö ja koulutuskalenteri löytyvät osoitteesta metsastajaliitto.fi/metsastajalle/metsastysammunnan-abc (metsästäjäliitto.fi)

Alueen ampumaratojen aukioloaikoja voi tiedustella metsästys- ja ampumaseuroilta sekä riistanhoitoyhdistykseltä.

Riistanhoitoyhdistysten järjestäminen ampumakokeiden suorituspaikat ja -ajankohdat löydät tapahtumahausta.

 

Lisätietoja

Mikkola, Marko

  • vs. Riistapäällikkö, Pohjois-Häme
  • Metsästäjäpalvelut
  • 029 431 2282
  • marko.mikkola@riista.fi