Siirry sisältöön

Oma riista -palvelu parantaa sähköistä asiointia ja riistatiedon keräämistä

Oma riista -palvelu kokoaa riistanhoidossa ja metsästyksessä käytettyjä palveluita yhteen paikkaan. Aluksi riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajien ja riistahallinnon käytössä oleva verkkopalvelu laajenee syksyllä kaikkien metsästäjien käyttöön.

oma.riista.fi

Toukokuussa avattu uusi Oma riista -palvelu antaa riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajille työkalut pitää riistanhoitoyhdistyksensä tehtävä- ja tapahtumatiedot helposti ajantasaisina. Suomessa on 295 riistanhoitoyhdistystä, jotka huolehtivat metsästäjien vapaaehtoistoiminnasta ja sen organisoinnista ja hoitavat laissa säädettyjä tehtäviä kuten ampumakokeiden järjestämistä.

Ensi syksynä Oma riista -palvelu laajenee kaikkien metsästäjien käyttöön. Metsästäjä voi palvelun avulla pitää itselleen kirjaa saalistiedoista sekä nettiselaimella että älypuhelimella. Hän voi liittää kirjattuun saalistietoon valokuvan ja tarkempaa selostusta tapahtumasta. Palvelu auttaa metsästäjää tekemään saaliseläimistä lain vaatiman virallisen saalisilmoituksen ja myöhemmin auttaa kirjaamaan myös riistahavaintoja.

Oma riista -järjestelmän toteuttamisesta ja ylläpidosta vastaa Suomen riistakeskus. Järjestelmää hyödyntävät julkisessa riistakonsernissa maa- ja metsätalousministeriö, Suomen riistakeskus, Luonnonvarakeskus (Luke) sekä Metsähallitus. Luken uuteen riistakolmiopalveluun kirjaudutaan Oma riista -tunnuksilla.

Oma riista-palveluun rekisteröidytään luotettavasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Rekisteröitymiseen tarvitaan myös matkapuhelinpuhelinnumero sekä käyttäjätunnuksena toimiva henkilökohtainen sähköpostiosoite. Palveluun voi rekisteröityä jo nyt. Metsästäjälle suunnatut palvelut tulevat käyttöön ennen seuraavaa metsästyskautta.