Siirry sisältöön

Tassu-järjestelmän päivitys

Suurpetohavaintojärjestelmä Tassu on päivitetty 7.4.2015. Päivityksen ansiosta petoyhdyshenkilöt voivat kirjautua järjestelmään käyttämällä Oma riista-tunnusta ja -salasanaa. Järjestelmässä on lisäksi muutettu pentue-käsittelyä yhdenmukaiseksi Riistavahinkorekisterin kanssa.

Oma riista -tunnistautuminen

Petoyhdyshenkilöt voivat kirjautua Tassu-järjestelmään Oma riista-tunnuksella ja -salasanalla. Petoyhdyshenkilöiden ei tarvitse enää hakea Tassuun erikseen tunnuksia, vaan henkilö, joka toimii petoyhdyshenkilönä saa automaattisesti oikeudet myös Tassuun. Ainoastaan petoyhdyshenkilöroolissa olevat käyttäjät voivat hyödyntää Tassu-järjestelmän Oma riista -tunnistautumista, muut käyttäjät käyttävät jatkossakin Tassun omaa tunnistautumista.

On suositeltavaa, että ensimmäisellä kerralla Oma riista -tunnistuksella Tassuun kirjautuva petoyhdyshenkilö yhdistää aikaisemman Tassu-tunnuksen Oma riista -tunnukseen , sillä tällöin myös aikaisemmin tehdyt havainnot saadaan näkymään samalla tunnuksella, eikä käyttöön jää tuplatunnuksia.

Pentuekäsittely

Ilveksen, karhun ja ahman osalta pentuekäsittelyä on muutettu siten, että biologisen tulkinnan mukainen pentuehavainnon määritelmä (pentue on vähintään yksi aikuinen ja vähintään yksi pentu samassa havainnossa) täyttyy. Käytännössä jatkossa pentue-tieto tallentuu edellä olevan määritelmän mukaisesti TASSU-järjestelmässä. Tästä informoidaan käyttäjää käyttöliittymän oikeassa alakulmassa näkyville tulevien viestien avulla, kun suurpetohavainnon ikäryhmätietoja tallennetaan.

Luonnonvarakeskuksen uutinen

Tassu-suurpetohavaintojärjestelmä