Siirry sisältöön

Museoiden yö Riihimäellä 17.5.

Lauantaina 17. toukokuuta Riihimäen museoissa on tarjolla monipuolista ohjelmaa kaiken ikäisille kävijöille. Museoiden yö alkaa kello 17 ja kaikki museot ovat avoinna kello 22 saakka.

Mukana ovat jälleen kaikki Riihimäen museot: Riihimäen kaupunginmuseo, Riihimäen taidemuseo, Suomen lasimuseo, Suomen Metsästysmuseo ja Valtakunnallinen Työväentalomuseo.

Eräsopparavintola ja partiolaisten myyjäiset

Tänä vuonna Museoiden yö järjestetään ravintolapäivänä, jonka innoittamana Metsästysmuseon grillikodan ympäristöön ponnahtaa pop up -ravintola. Eräsopparavintolassa tarjolla on hernekeittoa, pannukakkua ja makkaranpaistoa. Myyjäispöydästä voi ostaa makeita ja suolaisia leivonnaisia kotiin vietäväksi. Myös hernekoittoa voi ostaa mukaan joko omiin tai partiolaisten tarkoitusta varten varaamiin astioihin. Ravintolan järjestää Riihimäen Eräpoikien ja Riihimäen Erätyttöjen Tuki ry, ja myynnin tuotto menee partiotoiminnan tukemiseen.

Museoiden ihmeet

Museoiden yö -tapahtuma on osa kansainvälisen Museoviikon ohjelmaa. Tänä vuonna Museoviikkoa vietetään 12. – 18. toukokuuta. Viikon teemana on ”Kokoelmien ihmeet”. Teema tarjoaa mahdollisuuden nostaa esille erikoisia, jännittäviä tai muuten huomiota herättäviä aarteita kokoelmien uumenista.

Metsästysmuseon kokoelmaihmeenä on tämän vuoden museoviikolla vasta uudistettuna avattu Jaakko Ojanperän trofeekokoelma, jossa on esillä yli 200 trofeeta tai eläinnäytettä yli 90 eri lajista ympäri maailmaa. Kokoelma on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen.

Museoiden yössä liikunnallinen museopassi

Museoiden yön suosittu museopassi on käytössä taas. Keräämällä kaikista viidestä museosta leiman museopassiin osallistuu hienojen palkintojen arvontaan. Tällä kertaa museoissa kerättyjä kulttuuri- ja ravintolaelämyksiä voi maistella liikkuen: kävijöitä kannustetaan siirtymään museosta toiseen esim. (sauva)kävelemällä, juoksemalla, fillaroimalla, skeitaten tai scootaten. Merkitse passiin käyttämäsi liikuntamuoto ja arvioi kulkemasi matka, niin osallistut liikunnallisen lisäpalkinnon arvontaan. Museoihin on yössä vapaa pääsy.

Lisätietoja tapahtumasta Suomen Metsästysmuseon sivulla