Siirry sisältöön

Metsästysseurojen toiminta tutuksi 16.8.

Metsästysseurat järjestävät valtakunnallisen perhepäivän alueidensa asukkaille 16.8.2014. Ohjelmassa on seurasta ja paikkakunnasta riippuen esimerkiksi ruoanlaittoa nuotiolla, pieniä riistanhoitotöitä, metsästyskoirien esittelyä, ammuntaa ilma-aseilla tai vaikkapa luontopolku. Tärkeintä on, että ihmiset pääsevät tutustumaan oman alueen metsästysseuraan ja sen jäseniin.

Metsästäjät tekevät paljon tärkeää vapaaehtoistyötä, kuten riistalaskentoja, hirvikolareiden raivausta ja monipuolista nuorisotyötä, mikä ei useinkaan tule esille. Valtakunnallisella tempauksella halutaan antaa paikallisille ihmisille mahdollisuuden tutustua tarkemmin metsästysseurojen toimintaan.

Koko perheen teemapäivä sai alkunsa vuonna 2012, jolloin Suomen riistakeskus ja Metsästäjäliitto haastoivat metsästysseurat järjestämään teemapäivän alueidensa asukkaille. Haasteeseen vastasi silloin 225 seuraa, joista suurin osa halusi järjestää tapahtuman vastaisuudessakin.

Tarkkaile siis lähipäivien paikallislehtien ilmoituksia ja muita paikallisia ilmoittelukanavia saadaksesi tietoa oman alueesi metsästysseurojen teemapäivästä. Tervetuloa mukaan! Toimikaamme yhdessä niin, että metsästys lisää hyvinvointia!