Siirry sisältöön

Metsästyssaaliin käsittelyyn oppia riistakurssilta

Seinäjoella on ainutlaatuinen mahdollisuus paneutua riistaeläimen saloihin Riistasaalis ja tieteelliset näytteet -kurssilla, jossa saa perustietoa metsästyssaaliin anatomiasta, lihan sekä nahan käsittelystä ja taudeista. Huhtikuussa järjestettävällä kurssilla perehdytään ihmisravinnoksi tarkoitetun riistan käsittelyyn, selkärankaisten eläinten preparointiin sekä näytteenottoon tutkimustarkoituksia varten. Opintojaksoon sisältyy myös turkisriistan käsittelyä turkistarhalla. Osallistujat pääsevät lisäksi valkaisemaan jonkin pienpedon kallon.

Riistasaalis ja tieteelliset näytteet -kurssi järjestetään 11.-12. ja 25.-26. huhtikuuta. Opettajina toimivat Helsingin yliopiston lehtori Veli-Matti Väänänen ja tohtoriopiskelija Milla Niemi, jotka pitivät Seinäjoella viime keväänä erinomaista palautetta saaneen Riistaeläintieteen perusteet -opintojakson.

Kurssi toteutetaan avoimena yliopisto-opetuksena Helsingin yliopiston tutkintovaatimusten mukaan ja halutessaan osallistujalla on mahdollisuus suorittaa kaksi opintopistettä tekemällä harjoitukset ja tentin hyväksytysti. Ilmoittautuminen Riistasaalis ja tieteelliset näytteet -kurssille päättyy 1. huhtikuuta. Kurssin hinta on 95 euroa ja vastuullisena yliopistona toimii Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta. Opintojakso toteutetaan Ruralia-instituutin, Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Tarkemmat opintotiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston nettisivuilta.

Riistasaalis ja tieteelliset näytteet -kurssi liittyy Agrologista agronomiksi –opintopolkuopintoihin, joihin on osallistunut noin 130 opiskelijaa viime vuosina Seinäjoella ja Ilmajoella. Monet ovat jatkaneet opintojaan Helsingin yliopistossa ja valmistuneet maatalous-metsätieteiden maisteriksi. Agrologista agronomiksi -opintopolku on suunnattu agrologeille (AMK), mutta yksittäiset opintojaksot ovat avoimia myös muille aiheista kiinnostuneille.

Opintopolusta löytyy lisätietoa osoitteesta www.helsinki.fi./ruralia. Opintoja koordinoi Metka –maatalous- ja elintarvikealan työelämälähtöiset korkea-asteen koulutustoteutukset -hanke, jota rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Tiedote ja ilmoittautuminen Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston sivuilla