Siirry sisältöön

Metsäkanalintujen metsästykseen esitetään rajoituksia

Maa- ja metsätalousministeriö lähetti tänään lausunnoille esityksen metsäkanalintujen metsästyksen rajoittamisesta tänä syksynä. Rajoituksiin ryhdyttiin, koska metsäkanalintukannat ovat tämän kesän riistakolmiolaskentojen perusteella heikentyneet. Ministeriön esitys perustuu Suomen riistakeskuksen esitykseen ja 23.7.–2.8. tehtyihin riistakolmiolaskelmiin.

Esityksessä ehdotetaan seuraavia rajoituksia:

Metson rauhoitus

Metso rauhoitetaan Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnassa lukuun ottamatta Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kuntia.
Metson metsästysajat

Metsoa metsästetään10.9.–10.10. Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Päijät-Hämeen ja Satakunnan maakunnissa, Etelä-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Alajärven, Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin kuntia, Keski-Suomen maakunnassa lukuun ottamatta Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Kyyjärven, Multian ja Saarijärven kuntia, Lapin maakuntaan kuuluvissa Posion ja Ranuan kunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven ja Taivalkosken kuntia sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kunnissa.
Muualla maassa metson metsästysaika on 10.9.–31.10.

Teeren metsästysajat

Teeren metsästysaika on 10.9.–10.10. Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Lapin, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Satakunnan maakunnissa.

Muualla maassa teeren metsästysaika on 10.9.–31.10. Urosteeren talvimetsästys tammikuussa on kielletty koko maassa.

Pyyn rauhoitus

Pyy rauhoitetaan Lapin maakunnassa.

Pyyn metsästysajat

Pyyn metsästysaika on 10.9.–10.10. Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon maakunnissa.
Muualla maassa pyyn metsästysaika on 10.9.–31.10.

Riekon metsästysaika ja rauhoitus

Riekon metsästysaika on 10.9.–31.3. Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnissa
Muualla maassa riekko rauhoitetaan.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
Janne Pitkänen, ylitarkastaja
janne.pitkanen@mmm.fi, p. 0295 162 338

Maa- ja metsätalousministeriön lausuntopyynnöt

Kuva: Ilkka Matilainen