Siirry sisältöön

Karhupuhelin on lakkautettu

Aiemmin poronhoitoalueen karhusaaliin ilmoittamiseen ja kiintiön tarkistamiseen käytetty karhupuhelinpalvelu ei ole enää käytössä. Lakisääteisen saalisilmoituksen voi tehdä sähköisesti Oma riista -palvelussa tai sähköpostilla Lapin aluetoimistoon.

Poronhoitoalueella käytössä ollut karhupuhelin on lakkautettu. Karhunkaatajat voivat nyt kirjata saaliin Oma riista -mobiilisovelluksella helposti jo kaatopaikalta. Jos kaatopaikalla ei ole puhelinverkkoa, kirjaus välittyy Oma riista -palveluun heti, kun puhelin on jälleen verkossa. Varsinainen lakisääteinen saalisilmoitus tehdään Oma riista -verkkopalvelussa, ja sen pohjana voi käyttää maastossa tehtyä saaliskirjausta. Lakisääteistä saalisilmoitusta ei voi vielä jättää Oma riista -mobiilisovelluksella. Muistathan kirjautua Oma riista -palveluun jo ennen karhumetsälle lähtöä.

Vaihtoehtoisesti saalisilmoituksen voi tehdä sähköpostilla Lapin aluetoimistoon osoitteeseen lappi@riista.fi. Sähköpostiin pitää kirjata 1) kaatajan nimi, osoite ja puhelinnumero 2) kaatopäivä ja kellonaika 3) kaadetun karhun sukupuoli 4) kaatopaikan kunta, maastonnimi ja kaatopaikan GPS-koordinaatit.

Lakisääteinen saalisilmoitus tulee tehdä välittömästi kaadon jälkeen.

Karhunpyynnin etenemistä itäisellä ja läntisellä poronhoitoalueella voi seurata Suomen riistakeskuksen verkkosivuilta. Tämä onnistuu helposti myös älypuhelimilla. Kiintiötilanteesta ja metsästyksen keskeyttämisestä kiintiön tullessa täyteen tiedotetaan myös median välityksellä.

Poronhoitoalueella saa tämän syksyn karhujahdissa kaataa yhteensä 52 karhua, joista 15 läntisellä ja 37 itäisellä poronhoitoalueella.

Kuva: Jukka Keränen / Suomen riistakeskus

 

Karhunmetsästyksen saalistilanne

Oma riista -palvelun käyttöönotto

Poronhoitoalueen karhusaalisilmoituksen tekeminen

 

Lisätietoja

Norberg, Harri

  • Erikoissuunnittelija
  • Raportointi, pyynti- ja poikkeuslupatilastot, suurpedot, majavat, poronhoitoalue
  • 029 431 2115
  • harri.norberg@riista.fi