Siirry sisältöön

Hirvieläinten pyyntilupien haku aukeaa tänään

Hirvieläinten pyyntilupaa voi hakea Suomen riistakeskukselta Oma riista -palvelussa 01.04.2020 alkaen. Hakemuksen voi tallentaa luonnoksena ja täydentää myöhemmin. Hakemus on jätettävä viimeistään 30.huhtikuuta 2020. Suomen riistakeskus suosittelee hakemaan sähköisesti. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Oma riista -palvelun sähköisessä haussa hakemus syötetään ohjeistuksen mukaisesti. Pyyntiluvan hakemiseen liittyvät luvan saamisen ehdot, voimassa oleva yleisohjeistus sekä hakuprosessi ovat luettavissa täältä.

Pyyntilupia hakevissa metsästysseuroissa ja -seurueissa kannattaa tutustua alueellisiin kanta-arvioihin sekä Oma riista -palvelussa julkaistuihin hirvieläinsaalista ja -havaintoja koskeviin raportteihin. Tulevan metsästystarpeen suunnittelemiseksi paikallistasolla on tärkeää tarkastella riistanhoitoyhdistyksen ja hirvitalousalueen hirvieläintilannetta sekä verotussuunnitelmia. Luvanhakija päättää itsenäisesti hakemansa lupamäärän.

Metsähallitus on päivittänyt valtion hirvenmetsästysalueiden rajauksia aluelupapäätösten valmisteluvaiheessa. Hakijan tulee päivittää Metsähallituksen myöntämät alueet Oma riista -palvelussa ennen pyyntilupien hakemista.  Muistathan tarkistaa mahdollisesti Metsähallituksen myöntämät valtion erillisalueet ja päivittää ne mukaan pyyntilupahakuun ohjeiden mukaisesti.

Lisäapua pyyntiluvanhakuun löytyy videosta.

Oma riista -neuvonta auttaa arkisin klo. 12.00 – 16.00, p. 029 431 2111, s-posti oma@riista.fi